“KAMER” KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI BİLİNÇ OLUŞTURUYOR
Erzurum’daki faaliyetlerine 2006 yılında başlayan Kamer Vakfı, 2 yıldan bu yana kadınlara yönelik olarak sosyal, kültürel, ekonomik, psikolojik ve hukuksal alanlarda hizmet vermeye devam ediyor.
BAŞKAN BALTACI KAMER’İ ANLATTI
Kamer Vakfı’nın Temsilcisi Hatice Baltacı, Erzurum’da yürütülen çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Baltacı, Kamer’in amacının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadına yönelik kapalı yaşam tarzının dönüştürülmesi olduğunu söyleyerek, “Kadınları, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alandan dışlayan, kadın hak ve özgürlüklerini engelleyen kapalı yaşam tarzının dönüştürülmesine yönelik bireysel, ekonomik, politik, yasal anlamda kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunma amacına hizmet eden vakfımız,2006 yılından bu zamana kadar Erzurum’da da çeşitli çalışmalar yürütmektedir” dedi.
DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR
Erzurum’da şiddete maruz kalan kadınlardan, ruhsal yardım almaya ihtiyaç duyan kadınlara; iş danışmanlığı hizmetlerinden, hukuk desteğine varıncaya geniş bir hizmet yelpazesi bulunan Kamer’in, kadınların eğitimi, bilinçlendirilmesi, sosyal ve ekonomik özgürlüklerinin kazandırılması yönünde çeşitli çalışmalara imza attığını dile getiren Baltacı, her kesimden kadına çeşitli alternatifler sunduklarını söyledi.
DUYGUSAL ŞİDDET DAHA KALICI TAHRİBATA NEDEN OLUYOR
Kamer Erzurum Temsilcisi Hatice Baltacı kadınlara iş danışmanlığı yaptıklarını, iş verenlerle işe ihtiyacı olan kadınları kriterler dahilinde buluşturduklarını, ancak ondan sonraki sürece dahil olmadıklarını belirtti. Ayrıca hukuksal anlamda Erzurum Barosu’ndan destek aldıklarını ve bu yardımlarla kadınları yasal hakları konusunda bilinçlendirdiklerini vurgulayan Hatice Baltacı, bu süreçte de ek olarak kadınlara psikolojik destek de sağladıklarını kaydetti.
EĞİTİM KURUMLARIYLA İŞBİRLİĞİ
Yerelde yürütülen çalışmalarda çeşitli kurumlarla iş birliği yaptıklarını bildiren Hatice Baltacı, imamlar, müftüler ve öğretmenlerden namus cinayetleri konusunda halkı bilinçlendirme yardımı aldıklarını ifade etti.
Hatice Baltacı, “Genelde şiddet her yerde var ve duygusal, ekonomik ve psikolojik şiddet gibi değişik evrelerde kendini gösteriyor. Ayrıca duygusal şiddet toplumda yaygın fakat bu süreci kadınlarımız normal olarak algıladıklarından bunu önemsemeyip paylaşamıyorlar. Asıl önemli olan duygusal şiddettir, çünkü daha kalıcı, uzun vadede tahribata neden oluyor “diye konuştu.