Kongre ulusal ve uluslar arası bazda çok sayıda fizyoloji sahasında otorite olan bilim adamı katılacak.
34. Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Ulusal Kongresi Kongre Başkanı Prof. Dr. Şenol Dane
6–10 Ekim 2008 tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek olan “34. Ulusal Fizyoloji Kongresi'nin bilimsel ve sosyal aktiviteleri ile doyurucu olacağına inandıklarını bildirdi.
KONGRE ETKİNLİKLERİ
Kongre etkinlikleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dane, “Erzurum Palan Otel'de düzenlenecek olan bu kongremizde üyelerimize en iyi olanakları sunmaya çalışan Fizyoloji Derneği Yönetim Kurulumuz, Atatürk Üniversitesi Rektörlük ve Tıp Fakültesi Dekanlığımız, ve yerel düzenleme kurulu olarak bizler zengin bir bilimsel program yanı sıra, Erzurum ve çevresini tanıtıcı gezi programları gibi sosyal aktivitelerle sizlere ve eşlerinize unutulmaz bir kongre sunmayı arzu etmekteyiz.”dedi.
Erzurum’da gerçekleştirilecek olan 34.Ulusal Fizyoloji KongresindeVoltametri, Serebral lateralizasyon, Stereoloji ve Nöron kültürü kursları düzenlenecek.
SUNULACAK BİLDİRİLER
Kongrede, Prof. Dr. Ferit Pehlivan Fizyolojinin çocukları (Farmakoloji, Biyofizik, Biyokimya): Benzerlikleri ve Farklılıkları, Prof. Dr. Haydar Demirel: Hipoksi ve egzersiz, hücresel savunma mekanizmaları; (Antioksidan enzimler ve ısı şoku proteinleri ),Doç.Dr. Demet Tekin: Hipoksi ve anjiogenez , Yard.Doç.Dr. Ahmet Şen: Akut hipoksiye sistemik yanıtlar ve havacılık hekimliğindeki önemi, Prof. Dr. S. Sadi Kurdak: Kalp hastalıklarında egzersiz testleri, Doç. Dr. Nilsel Okudan: Göğüs hastalıklarında egzersiz testleri, Öğr. Gör. Dr. Kerem T. Özgünen: Metabolik hastalıklarda egzersiz testleri, Doç. Dr. Nazmi ÇETİN - Deney hayvanlarında kalp fonksiyonlarının değerlendirilmesinde ekokardiyografi kullanımı
Prof. Dr. Şenol Dane - Serebral Lateralizasyon, Prof. Dr. Kemal S. Türker - İnsanda sinir sisteminin haritasının çıkartılması, Prof. Dr. Nimet Gündoğan - Renkli Görme, Prof. Dr. Mustafa Naziroğlu - Transient receptor potential (TRP) familyasına ait hücre zarı kanallarının aktivasyonunda rol oynayan moleküler mekanizmaların hücre kültürü ve patch-clamp uygulamaları ile araştırılması, Doç. Dr. Gürkan Öztürk - Kültürdeki fare primer duyu nöronlarının aksotomiye dejeneratif ve rejeneratif cevapları, Doç. Dr. Ersin Fadıllıoğlu - Oksidatif stres ve sinyal iletimi, Prof. Dr. Haluk Keleştimur - Pubertenin nöroendokrinolojik kontrolünde son gelişmeler, Yrd. Doç. Dr.Bilge Pehlivanoğlu: Stresin genel mekanizması, Prof. Dr. Aysel Ağar: Stresin sinir sistemine etkisi, Prof.Dr. Piraye Yargıçoğlu: Stresin Elektrofizyolojik Parametrelere Etkisi, Prof.Dr. Nimet İzgüt-Uysal: Stresin Mide Fonksiyonları ve Bağışıklık Sistemi Üzerine Olan Etkileri, Yrd. Doç. Dr. Hakan Ay: Sualtı tıbbı, hiperoksi ve hiperbarik hiperoksi kavramları ve vücut sistemlerine etkileri, Doç. Dr. Şükrü Öter: Atmosferik ozon ve medikal ozon; ozonun tedavi amaçlı kullanımı ve etki mekanizmaları, Yrd. Doç. Dr. Turgut Topal: Ozon ve hiperbarik oksijen ile yapılmış deneysel çalışmalardan örnekler, Doç. Dr. Ertugrul Kılıç - Deneysel beyin hasarı tedavisindeki yenilikler: ABC taşıyıcıları ve VEGF başlıklı bildiriler sunulacak.