ERZİNCAN’DA MİLLİ COŞKU
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Erzincan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.Erzincan Belediyesi önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Anıttaki törenin ardından Ordu Caddesi'nde düzenlenen programa geçildi. Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından geçit töreni yapıldı. Geçit töreni sırasında vatandaşlar, muharip gaziler ve askerleri alkışladı.
Erzincan Şehitliği'nde düzenlenen törende ise anıta çelenk konulmasının ardından saygı atışı yapıldı.
AĞRI’DA TÜRK BAYRAKLI ŞAPKA DAĞITILDI
30 Ağustos Zafer Bayramı Ağrı'da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler daha sonra Erzurum Caddesi üzerinde bulunan alanda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu.
Tören sırasında Ağrı Valiliği tarafından çocuklara üzerinde Türk Bayrağı bulunan şapka ve balon dağıtıldı. Törenlere, Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, AK Parti Ağrı Milletvekili M.Hanifi Alır, Kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldılar.
BİNGÖL’DE COŞKULU GEÇİT TÖRENİ
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bingöl'de de coşkuyla kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü kutlamaları sabah saatlerinde Bingöl Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalara saat 10:00'da şehir stadyumunda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali yardımcıları, kurum müdürleri ve askeri yetkililer katıldı. Şehir stadyumundaki kutlama geçit töreni ile son buldu.
VATANDAŞLARLA ZAFER TEBRİKLEŞMESİ
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlere, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Sayılan, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Jandarma Astsubay Çavuş Ahmet Sabırlı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından resmi tören geçişi yapıldı. Kutlama törenleri Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Sayılan'ın, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde tebrikleri kabulünün ardından son buldu.
TSK’DAN HEDİYE
Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama törenlerine daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Yapılan resmi geçiş törenin ardında 10.'ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Tugay Komutanlığı Bahçesinde bir kokteyl verdi. Burada vatandaşların sorunlarını dinleyen Tuğgeneral Günbatar, çocuk ve bayanlar ise çeşitli hediyeler verdi
SARIKAMIŞ'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI
30 Ağustos Zafer Bayramı, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan program, tugay komutanlığında düzenlenen tebrik töreninin ardından hükümet konağı önünde devam etti. Hükümet Konağı önündeki törenlere Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Tören öncesinde Kaymakam Altunbaş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı Özbilen halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı.
Etkinlikler, geçit töreni ile son buldu.
GÜÇLÜ ORDU, GÜÇLÜ TÜRKİYE
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan kutlama törenlerine Vali Ahmet Kara, 14.'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve vatandaşlar katıldı.
14.'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Kara Pilot Binbaşı Mehmet Şahin ve Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Tanrıverdi'nin birer konuşma yaptığı kutlama törenleri resmi geçit ile sona erdi.
Tören alanın karşısında bulunan bir binaya vatandaşlar tarafından asılan 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' pankartı törene katılanların dikkatlerinde kaçmadı.
Kutlama törenlerine Vali Ahmet Kara, 14.'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yanı sıra Kafkas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Otlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ile Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleriyle askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
IĞDIR’DA TÖRENLERE YOĞUN İLGİ VARDI
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Iğdır'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Zübeyde Hanım Bulvarı'ndan düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerine, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ernail Keleş, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Iğdır milletvekili Ali Güner
5. Hudut Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan kutlama törenlerinde askerler tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Öğrenciler tarafından yapılan halk oyunları gösterisinin ardında kutlamalar resmi geçiş töreni ile son buldu.
Askerlerin yaptığı resmi geçiş töreni esnasında aralarında çocukların da bulunduğu bir grup vatandaş, ellerine aldıkları Atatürk posterleri ve bayrakları sallayarak askerlere sevgi gösterisinde bulundular.
VARTO’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Muş'un Varto ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandıSabah saatlerinde Hükümet Konağı'nın önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamala etkinliklerine İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Veysel Fidan, Belediye Başkanı Vekili Mahir Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Demir, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kutlama törenleri, günün anlam ve öneminin belirtilen konuşmaların ardından resmi tören geçişi ile son buldu.
MİLLİ MESAJ
Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Sabah Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törende, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Anıt Defteri'ni imzalayan Tümgeneral Canan, daha sonra yaptığı konuşmada, "Ebedi Başkomutanımız, Yüce Önder Atatürk; asil Türk milletinin, tam bağımsızlık ve var olma yolunda tüm olumsuz koşullara rağmen senin önderliğinde kazandığı ve dünya tarihinde eşi benzeri
olmayan büyük zaferinin 87. yılını kutlamak üzere yüksek huzurunda bulunuyoruz. Türk ulusunu yok etmek ve yaşadığı topraklardan koparmak amacıyla Anadolu'yu istila eden emperyalist güçlere karşı başlattığın milli mücadelenin son ve altın halkası olan büyük taarruzun zaferle sonuçlanması, yalnızca Anadolu'yu istiladan kurtarmakla kalmamış, 21. yüzyılın modern Türkiye'sini oluşturmanın kapısını açmış ve temelini atmıştır. Bizler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) birer ferdi olarak gösterdiğin yolda büyük bir
heyecanla ilerlemekte ve işaret ettiğin hedeflere ulaşma azmimizi ve gayretlerimizi her geçen gün daha da artırmalıyız. En büyük eserimdir diyerek, bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü olumsuz koşullar altında korumaya ve kollamaya canımız pahasına devam edeceğiz. Bu mutlu ve onurlu günde minnet ve şükran duygularımızla aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.
TÖREN ALANI TÜRK BAYRAKLARIYLA BEZENDİ
Atatürk Anıtı önündeki program sonrası 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Orduevi'nde tebrikleri kabul etti.
İkinci tören ise, İnönü Caddesi Kapalı Çarşı meydanında gerçekleştirildi. Törende ilk olarak Vali Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Canan ve Malatya Belediye Başkanı Çakır halkı selamladı. Kurmay Binbaşı Murat Akbulut'un 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemi ile ilgili konuşmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı. Törene çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.
HAKKARİ’DE KUTLAMA
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de törenlerle kutlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar öncesinde askerler, detektörler ve K-9 köpekleriyle tören alanı ve çevresinde bomba aradı. Törene katılmasına rağmen ismi okunmayan Demokratik Toplum Partili (DTP) Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise buna tepki göstererek, Orduevi Askeri Gazinosu'nda düzenlenen törene katılmadı.
Kutlamalar, sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci'nin asker ve katılımcıların bayramını kutlamasıyla devam edilen tören, asker ve askeri araçların geçişiyle son buldu.
Tören boyunca yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancılar çevrede adeta kuş uçurtmazken, tören alanı ise sinyal bozucu askeri jammer araç ve askerlerin sırtlarındaki frekans bozucu cihazlarla korundu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler ise sabah saat 06:00 sıralarında kutlamaların yapıldığı valilik binası önünü ve çevresini detektör ve K-9 köpekleriyle didik didik arayarak patlayıcı madde aradı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende, mayın taraması yapanaskerlerin K-9 bomba arama köpekleri ile birlikte kutlamalar boyunca da yollarda çevre güvenliği aldığı gözlerden kaçmadı.
Hakkari Valiliği önünde düzenlenen kutlama törenlerine daha sonra Orduevi Askeri Gazinosu'nda yapılan tebriklerin kabulüyle devam edildi. Valilik binası önünde düzenlenen törenlere katılarak protokoldeki yerini alan DTP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, görevli askeri sunucu tarafından isminin okunmaması sebebiyle duruma tepki göstererek Askeri Gazino'da devam eden kutlamalara katılmadı. Askeri Gazino'daki kutlamalar, Hakkari Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci'nin tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.
Kutlama törenlerine Vali Muammer Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile askerler katıldı.
MİLLİ BİRLİĞİMİZİ HİÇBİR GÜÇ BOZAMAZ
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van'da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama törenlerine daha sonra Cumhuriyet Caddesi Beşyol Kavşağı'nda devam edildi. Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi ile Beşyol Kavşağı'na giden tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı tören alanında, ayrıca ara sokaklardan Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan tüm vatandaşların üstleri polis tarafından arandı. Tören alanının yakınlarında bulunan binaların çatı katlarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Çelenk koyma törenin ardından burada yapılan törenlere de Demokratik Toplum Partili (DTP) Van belediye Başkanı Bekir Kaya katılmazken, Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ile birlikte halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.
Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Planlama Subayı Yarbay Zafer Kılıç, Türk ulusunun zayıf zannedildiği dönemde kazanılan bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dayanıklılığının ne derece sağlam ve ne derece sarsılmaz olduğunun en açık ifadesinin olduğunu söyledi. Kılıç, "Bu zafer Türk'ün bağrına dayanan hançerlerin milletçe sökülerek özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyen düşmanların dize getirilmesinin hesabıdır. Bu zafer ülke toprakları içerisinde omuz omuza yaşayan insanların kazandığı, kanlarının birbirine karıştığı, son nefeslerini birbirinin kucağında verdiği kahraman insanlarımızın kazandığı bir zaferdir. Şu unutulmamalıdır ki bu bayram, vatan topraklarını hayasız düşmanlardan korumak için canını esirgemeyen, sıcak yuvasını, eşini ve çocuğunu geride bırakıp savaş meydanlarına çıkan ve vatan uğuruna beraber canını veren şehitliklerimize koyun koyuna yatan Edirneli, İzmirli, Ankaralı, Osmaniyeli, Diyarbakırlı, Hakkarili ve Vanlı şehitlerimizin şuan onlar sayesinde huzur içerisinde yaşayan Türk ulusunundur. Bu millet dünya var olduğundan bu yana özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlık onun için su ve hava gibi vazgeçilmez öğelerden biri olmuştur. Hiç kimsesinin şüphesi olmasın ki istiklalimize ve beraberliğimize kastetmeye çalışacak güçler her zaman karşısında yüce ulusumuzu ve onun bağrından çıkan şanlı ordumuzu bulacaklar. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu güçler emellerine hiç bir zaman ulaşamayacaklardır" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından törene askeri araçların geçişi ile devam etti. Askeri araçların geçişi sırasında 3 askeri skorsky helikopter, tören alanından 2 kez alçak geçiş yaptı. Tören, askeri araçların geçişi ile son buldu.