ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Vatandaş sordu, Sekmen cevapladı
Vatandaş sordu, Sekmen cevapladı
Süt Sektöründe yeni gelişme
Süt Sektöründe yeni gelişme
Erzurum’da EİT 2025 gündemi
Erzurum’da EİT 2025 gündemi
İtfaiye seferber oldu
İtfaiye seferber oldu
HABERLER>TÜRKİYE
4 Eylül 2009 Cuma - 04:24

"Şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi, 222 şehit ailesine iftar yemeği verdi. Gazi Orduevi'ndeki iftar yemeğine ilişkin görüntüler, bugün Genelkurmay Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına dağıtıldı.

 Şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi, 222 şehit ailesine iftar yemeği verdi.
Gazi Orduevi'ndeki iftar yemeğine ilişkin görüntüler, bugün Genelkurmay Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına dağıtıldı.
222 ŞEHİT AİLESİYLE İFTAR
İftar yemeğine davetli 222 şehit ailesi, gece askeri otobüslerle getirildi. Yemeğe, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, EDOK Komutanı, Genelkurmay 2'nci Başkanı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı ve Ankara Garnizonu'nda görevli general, amiraller ve eşleri katıldı. Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar, şehit ailelerin masalarına ayrı ayrı oturarak, dilek ve isteklerini dinlediler.
ŞEHİT ÇOCUKLARINA HEDİYE
Şehit aileleri ve komutanlar, iftarlarını Jandarma Bando Orkestrası'nın çaldığı musiki eşliğinde yaptılar. Gecede, şehit çocuklarına oyuncak araba ve bebek hediye edildi.
Yemeğin ardından şehit ailelerine seslenen Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi: "Şehit anaları, şehit babaları, şehit eşleri, şehit çocukları ve aziz şehitlerimizin yakınları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz, bizim milletimizin örf, adet ve inançlarına göre şehitlik en yüce mertebe. Sizlerin yakınları, bu şehitlik mertebesine ulaşan insanlar. Onlarla ne kadar gurur duysanız az. Elbette TSK olarak, bu ülke, vatan ve millet için canlarını veren bu aziz şehitlerimizi unutmamak, onların hatıralarınıher zaman canlı tutmak bizim için önde gelen mukaddes görevlerden bir tanesidir. Elbette hepinizin acıları büyük. Bu acıyı ancak yaşayan bilir. Bizlerin bu açıdan sorumluluğu, görevi, sizlerin bu acılarınızı hafifletebilmek. Bu konuda size yardımcı olabilirsek bu bizi her zaman mutlu eder. Ramazan ayında, böyle mübarek bir günde, canlarını bu ülke ülke ve vatan için veren aziz şehitlerimizin ruhlarını bir kere daha yad ediyorum. Onların ruhları sonsuza kadar aramızda yaşayacak."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazilere yeni üniforma sözü
(İHA) - Genelkurmay Başkanlığı döneminde bir çok ilke imza atan Orgeneral ...
Mesleki Eğitim’de yeni süreç
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, teknik liselerde, meslek ...
4 Eylül Coşkusu başladı
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk'ün ...
 
“Demokratik açılım tepkisi”
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit ...
Bölücülere milli öfke
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma ...
"Hakkımızı helal etmiyoruz"
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 3 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada ...
 
Gözyaşları sel oldu
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan ...
"Kaş yaparken göz çıkarmayalım"
BÜLENT MAVZER (İHA) – Türkiye-Ermenistan arasındaki yeni gelişmelere ...
Revan Türkleri’nden tepki
Revan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Aras, Ermenistan ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva