ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale karla buluştu
Aşkale karla buluştu
Oltu'da öğrencilerin barınma sorunu çözüldü
Oltu'da öğrencilerin barınma sorunu çözüldü
Tekin eğim gündemini değerlendirdi
Tekin eğim gündemini değerlendirdi
ETÜ'de 119 bilim insanı 85 bildiri sundu
ETÜ'de 119 bilim insanı 85 bildiri sundu
Filenin dadaşları Tuşba önünde set arayacak
Filenin dadaşları Tuşba önünde set arayacak

Ahmet Göksan

Yılın Tanınması
29 Aralık 2022 Perşembe

“Ödevlerimi yerine getirmeye devam edip etmediğim veya mevkiimden ayrılıp ayrılmadığım hükmüne varabilecek merci ancak benim halkımdır. Bu anayasanın 44. Maddesinde açıkça belirtilmektedir. Bundan dolayı cumhurbaşkanı, ayrılmaz bir parçası olduğum devlete karşı durumuma açıklama istemek hususunda hiçbir yetkiye sahip değildir”. 1964 Dr. Fazıl KÜÇÜK

               

Amerika ile Rusya dünyayı yeniden şekillendirmeye çalışırlarken uzun yıllar Kızıl Çin diye görmezden geldikleri Çin’in dünya piyasalarına sahip çıkmak adına yaptığı çalışmalar ve gösterdiği çabalar gözlerden kaçmıyor. Son dönemde Orta Doğu coğrafyasında kendisine yer bulabilmek adına bölgedeki Arap ülkeleri ile dirsek teması yürütmekte olduğu biliniyor. Dünyanın 5’ten büyük olduğu büyük ölçüde genel kabul görürken Çin’in çabalarının da gözlerden kaçmadığı görülüyor.

Kışın bütün ağırlığı ile yaşanmaya başladığı Ukrayna ve bölge ülkelerinde sıkıntıların her geçen gün arttığı belirtiliyor. Buna karşın faşist düşünce yapısına sahip olduğu konusu tartışılırken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Amerika’da adeta turistik geziye çıkmış gibi davranıyor. Saldırıların başladığı günlerden günümüze dek Amerika’nın bu ülkeye 2 milyar dolar civarında askeri yardım yaptığı belirtiliyor. Yapılan yardımları yeterli görmediğinden olacak daha fazla yardım yapmalarını istiyor. Yapılan yardımlar için başta NATO olmak üzere diğer ülkelere teşekkür ediyor. Bu söylemi ile de savaş kışkırtıcılığı yapıyor.

2022 yılını hak ettiği yere göndermek için geri sayım sürgit ediyor. Ukrayna’da yaşananlara koşut bölgede yeni bir çıbanın başı daha çıktı. Kosova ile Sırplar arasında Kosova Yönetimi ülkelerindeki Sırp plakalı araçları hurdalığa çıkaracağını duyuruyordu. Yaşanan bu gerginliğe karşın her iki yönetimin AB’nin çağrısı ile görüşmelere başlaması isteniyor. Çağrının yerine ulaşıp ulaşmayacağı kuşkuludur.

Üye ülkelere ve diğer aday gördüğü ülkelere doğruluk ve adil olma çağrısı yapan Birliğin başı şu sıralarda sıkıntılıdır. Birlik rüşvet olayı ile dengesini kaybediyor. Konuya ilişkin olarak AP rüşvet konusuna ilişkin olarak adı geçenleri soruşturuyor. Rüşvet konusunda adı geçen Yunan Sosyalist Patisi üyesi Eva Kalli’nin ülkesindeki mal varlığına el konulduğu belirtiliyor. Alınan bu kararla yetinmeyen PASOK’un, Kalli’yi parti üyeliğinden çıkardığı duyuruluyor. Bayan Kalli Dünya Kupası maçlarının Katar’da yapılması için rüşvet almakla suçlanıyor. Konuya ilişkin olarak AB Komisyonu Başkanı Ursula van der Leyen de “iddialar son derece endişe verici ve çok ciddidir. Bu insanların kurumlarımıza olan güveniyle ilgili bir meseledir” diyor. O zaman sormak durumundayız. Kıbrıs Rum Yönetimini Türkleri görmezden gelmek için size güven duymaları için mi üyeliğe aldınız.

Anastasiyadis’in eski danışmanı Fanaras, “Güney Doğu Akdeniz bölgesinin tümünün NATO ile Batı ekseni çerçevesinde düzenlemeye ihtiyacı olduğu, bu nedenle yeniden gündeme döneceğini” kaydediyor. Fanaras’a göre adada Kıbrıs sorunuyla ilgili bir aldırmazlık olduğunu ve “Biz bu konuyu kapattık, böyle daha iyiyiz” tavrının egemen olduğunu söylüyor.

Karşımızdaki unsur, 2023 yılı Şubat ayında Başkanlık seçimine hazırlanıyor. Şimdiden Başkan Toto oynamaya gerek olmadığını düşünüyoruz. Bugüne değin öne çıkarılarak pazarlanan adayların neler yaptıklarına Kıbrıs Türkleri olarak tanıklık ettiğimiz biliniyor.

Bu nedenle 2023 yılında geliştireceğimiz yeni ve tutarlı programlarla ülkemizin tanınması için çaba harcamamız gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türkiye’nin Kanını Donduran Çete
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çizginin Kırmızısı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Rakamların dili
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
DAP'la Dans Eden Doğu!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva