ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ'de 119 bilim insanı 85 bildiri sundu
ETÜ'de 119 bilim insanı 85 bildiri sundu
Filenin dadaşları Tuşba önünde set arayacak
Filenin dadaşları Tuşba önünde set arayacak
İl Sağlık bir ilki başlattı
İl Sağlık bir ilki başlattı
Futbol hakemleri yeni hizmet binasına kavuştu
Futbol hakemleri yeni hizmet binasına kavuştu
Palandöken beyaz renge büründü
Palandöken beyaz renge büründü

Ahmet Göksan

Sesin Sahibi
10 Eylül 2023 Pazar

“Çoktan takdir ettik ve anladık ki refahımız ve emniyetimiz ancak bayrağımızın altına sığındığımız gün olacaktır. Senelerden beri devam eden Rum tazyik ve işkencesi ancak Ada’nın taksimi ile sona erecek ve senelerdir devam eden huzursuzluk, keşmekeş o gün tarihe gömülmüş olacaktır.” 1958 Dr. Fazıl KÜÇÜK

                Güz aylarının gelmesi ile Ada’da yaşanmakta olan uyuşmazlığın çözümü için Rum kesiminde arayışlara girişilerek senaryolar üretilmeye başlanıyor. Crans  Montana’da yaşananlardan sonra orası olmazsa başka bir yerde yeni önerilerle görüşmeye başlanabilir türküsünü çığırıyorlar. Bu dönemde ortalıklara atılan benzer çağrılardan günümüze değin olumlu bir adımın atılmadığına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Rum kesiminde yaşanmış olan iç çatışma ve darbeler de çözüme ilişkin çare üretememiştir.

                Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara bakılacak olunursa Crans Montana’daki görüşme tutanaklarının kayıp olduğunu Rumların önde gidenleri tarafından dillendiriliyor. Ada’daki çözümsüzlüğü tetikleyen ögelerin başında tutanaklarının çalınmış olması veya bilerek isteyerek kaybedilmiş olmasıdır. Belgelerin kayıp oldukları duyurulmasına karşın Crans Montana’da ki tutanaklar bulunmadan sağlıklı çözüme ulaşmak olası görülmüyor. Kayıp olduğu belirtilen tutanakların toprak konusunu içerdiği belirtiliyor. Bu hareketleri ile müzakere süreçlerine değer vermediklerinin kanıtı oluyor. Buna koşut BM Genel Yazmanı da adada müzakere ortamının oluşmadığını açıklıyor olması görüşmelere havlu atmaya hazırlandıklarının da göstergesi oluyor.

                Buna koşut Ada’da konuşlu bulunan BM Barış Gücü Türklerle Rumların birlikte yaşayabileceklerine örnek olarak Pile köyü örnek olarak sunuluyordu. Bu sunum Barış Gücünün işgüzarlığı nedeniyle çökmüştür. Köyde yaşamlarını devam ettirmek ve kolaylaştırmak amacı ile yol yapılması gündeme taşınınca adeta kızılca kıyameti kopardılar. Aynı köylü Rumların Rum kesimine rahatlıkla geçebilmeleri olası iken Türklerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ulaşabilmeleri için her türlü engelle mücadele etmek durumunda bırakılıyorlar. Barikatları aşabilmek için en az zamana gereksinim duyuluyor. Kısacası Türklere insanlık suçu olan işkenceyi yapıyorlar. Bu tür uygulamalarının ilk olmadığı gibi son da olmayacağını kaydetmek gerekiyor.

                Tek yanlı olarak gösterilen ve gerçeklerden uzak tepkilere karşın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantörü olan Türkiye gerekli çalışmaları yaparak oldu bitti ile ortalıklara konulan oyunları bozmak için uluslararası alanda haklılığımızın anlatılması çabalarını sürgit ediyor. 

                KKTC’nin başlattığı yolu genişletme ve açma girişimlerine karşı adeta duvar örer gibi engellemeye çalışmalarına başladılar. Rumların ulaşımının sağlanması için kuzuların sessizliğindeki gibi mırıldanarak açıktan destek oldukları biliniyor. 1964 yılı Mayısa ayından beri adada konuşlu olan gücün aradan geçen sürede çözüm üretmediği gibi 15 Temmuz 1974 Rum yönetimine karşı düzenlenen darbeyi izlemekle yetindikleri biliniyor.

                BM Genel Yazmanı görev süresini sonlandırmadan önce Ada’daki uyuşmazlığı çözmeden ayrılmayacağının türküsünü çığırmaya başladı. Emrinde olan ve yanlı davrananlar mı çözecek meraka değer doğrusu.

                Uluslararası hukuk ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş Antlaşmalarından kaynaklanan haklarımızdan ödün vermeden çalışmalarımıza ivme kazandırmamız gerekiyor mu ne…

                SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türkiye’nin Kanını Donduran Çete
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çizginin Kırmızısı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Rakamların dili
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
DAP'la Dans Eden Doğu!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva