ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ'de 119 bilim insanı 85 bildiri sundu
ETÜ'de 119 bilim insanı 85 bildiri sundu
Filenin dadaşları Tuşba önünde set arayacak
Filenin dadaşları Tuşba önünde set arayacak
İl Sağlık bir ilki başlattı
İl Sağlık bir ilki başlattı
Futbol hakemleri yeni hizmet binasına kavuştu
Futbol hakemleri yeni hizmet binasına kavuştu
Palandöken beyaz renge büründü
Palandöken beyaz renge büründü

Ahmet Göksan

Oyunlu Tuzaklar
12 Eylül 2023 Salı

 “Bugün ortada cereyan eden olayların sorumlusu Rum halkıdır. 1963 isyanını çıkaran onlardır. Masum insanları sokak ortasında katleden yine kendileridir. Adayı kayıtsız şartsız Yunanistan’a ilhak için döktükleri masum Türk kanlarından tarih önünde sorumluluktan hiçbir zaman kurtulamazlar” . 1958 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

Adanın güneyindeki Rum yönetiminin yolları Annan’ın Belgesinin oylanması sonrasında kesişiyor. Alt yapısı önceden hazırlanan AB’ne üyelik sürecinin tam üyelik yapısı gerçekleşiyordu. AB’nin bu bakışı uyuşmazlığın çözümüne nasıl şaşı baktığının da göstergesi oluyor. Lahana tarlalarında gezmekten gerçekleri görmeyenlerin günümüzdeki felaketin yollarına dinamit döşedikleri unutulmamalıdır.

Dinamiti döşeyenler şimdilerde uyuşmazlığın çözümünün Avrupa’nın bir sorunu olduğunun türküsünü çığırıyorlar. Kendi bünyelerinde yer alan Çekoslovakya’nın dünyanın gözleri önünde karpuz gibi ikiye bölünmesine sessiz kaldıkları belleklerdeki canlılığını koruyor. Bu nedenle aynı adayı paylaşmaktan başka hiçbir ortak noktaları olmayan iki ulusun uzantıları olan Türklerle Rumları aynı çatı altındaki birleştirme çabaları emperyalizmin oyunlarından yalnızca bir tanesidir.

Aynı şekilde Yugoslavya’da yıllardır birlikte yaşayan halkların kanlı bir şekilde ayrılmalarına destek verenler aynı oyunu sergiliyorlardı. Benzer uygulamayı Çin’in Uygur bölgesindeki Türklerin ayrılması için çaba gösterdiklerine tanıklık ediyoruz. Bu nedenle hiçbir şeyi unutmadan yeri ve zamanının gelmesini bekleyen emperyalizmin oyunlarını bozmanın kendi elimizde olduğunun da unutulmaması gerekiyor.

Bir yandan dünyaya nizam vermek çabası içinde olanlar kendi oyunlarının kurbanı olarak gözlerindeki merteği görmüyorlar. Amerika’nın kışkırtması ile AB’den ayrılan İngiltere’nin birliğin temellerine dinamit döşeyerek hiçbir şey olmamış görüntüsü vermek çabası içinde olduğunu kaydetmek gerekiyor. Bunu fırsat olarak gören Almanya Baltık bölgesindeki ülkeleri kendi hegemonyası içinde görürken Fransa da Akdeniz bölgesi ülkelerine benzer uygulamayı yapma

çabası içinde görüntü veriyor. Bu durum AB’nin dağılma sürecini tetikleyeceğinin de yolunu açmaya aday olarak karşımızda duruyor.

Çiçeği burnundan düşmemiş olan Nikos Hristodulidis, Kıbrıs müzakere sürecinin Nevyork’ta yapılması çağrısında bulunuyor. Kıbrıs Türklerinin haklarına şaşı bakanların uyuşmazlığın çözümünü uzak diyarlarda aramasına gerek olmadığının bilinmesi gerekiyor. Lefkoşa’da adam gibi müzakere masasına oturularak çözümü daha rahat üretebilirler. Yeter ki hakların teslimi konusunda iyi niyetli olsunlar. Uzak diyarlara gidilerek uyuşmazlığın çözümünü beklemek kadar abes bir şey olamaz.

Rum müzakere heyetinde yer alan Maneleos Manelau, Rum tarafının “müzakere sürecinde çıkmazın aşılması yönündeki isteğinin yanı sıra her türlü yaklaşımının gerçekçi olduğunu göstermesi gerektiği” vurgusunu yapıyor. Rum tarafının AB ve NATO zirveleri ile ilgili toplantılara önem verdiklerini buna karşın var olan durumun diplomatik değil siyasi olduğunu belirtiyor. Crans Montana’da farklı bir şeyin özellikle iki devletliliğe gidişin yolu olacağı anlamına geleceğini savlıyor. Çözümün çerçevesinin BM’de olduğundan hiçbir zaman şüphe edilmemesi gerektiğini, buna karşın AB’nin de hem uzlaşılan hem de tüzükler aracılığı ile Kıbrıs Türk toplumunda rol oynamakta olduğunu vurguluyor.

Diğer yandan AP Başkanı Roberta Metsola Türkiye’nin faaliyetleri ile müzakereleri başlatma perspektiflerini tehlikeye sokuyor diyerek olaya nasıl şaşı baktığını da kanıtlamış oluyor. Bu nedenle AP kararlarının ne kadar yanlı olduğunu kanıtlamış oluyorlar.

Karşımızdaki unsurun arkasına aldığı bazı kurum ve kuruluşlarla uyuşmazlığın çözümüne katkısının olmayacağının bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türkiye’nin Kanını Donduran Çete
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çizginin Kırmızısı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Rakamların dili
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
DAP'la Dans Eden Doğu!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva