ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Şehirder’de Aksu dönemi
 Şehirder’de Aksu dönemi
ETÜ TEKNOFEST Adana’da 4 dalda ödül aldı
ETÜ TEKNOFEST Adana’da 4 dalda ödül aldı
Göktaş ATAUNİ TF Akreditasyon sürecini paylaştı
Göktaş ATAUNİ TF Akreditasyon sürecini paylaştı
Uzundere'de Airfest heyecanı
Uzundere'de Airfest heyecanı
Erzurum’da 1 ayda 167 bin 731 kişi sorgulandı
Erzurum’da 1 ayda 167 bin 731 kişi sorgulandı
HABERLER>SİYASET
10 Temmuz 2010 Cumartesi - 04:57

Tarım Kredi Genel Kurul’a gitti

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğünün 10. Olağan Genel Kurulu toplantısı dün başladı. Genel Müdür Yıldırım, kurumun Türk tarımında çığır açtığını kaydetti. Vali Öztürk, “Türkiye hala tarımın yoğunluklu olduğu ülkelerden birisi. Nüfusumuzun yüzde 25-26’sı tarımdan geçiniyor. Hedefimiz, tarımla geçimini buradan elde eden insanların uluslar arası standartlarda gelir temin etmelerini sağlamaktır” dedi.

Tarım Kredi Genel Kurul’a gitti

OKTAY FANİ (İHA) - Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğünün 10. Olağan Genel Kurulu toplantısı bugün başladı.Palandöken Palan Otel’de düzenlenen Genel Kurulun açılış programına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe, Bakanlık temsilcileri ve çok sayıda delege katıldı.
//YILDIRIM SUNUM YAPTI
Genel kurulda konuşan Türkiye Tarım Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, “Geçmişi 1863 yılına kadar giden Ülkemizin en köklü kuruluşlarından bir tanesi olan tarım kredi kooperatifleri son yıllarda bir çok alanda gelişmiş, yeni sektörlere açılmış ve bugün itibariyle layık olduğu yere ulaşmıştır. Bu başarıda çiftçi ortaklarımız ve personelimizin katkısı çok büyük olmuştur” dedi.
//TARIM KREDİ VİZYONU
Yıldırım daha sonra tarım kredi kooperatiflerince verilen hizmetler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, “Bugün gelinen noktada şükürler olsun ki tarım kredi kooperatiflerinin çiftçilerin güven kapısı olduğunu, kurumun asıl sahiplerine hizmet verirken artık çiftçi ortaklarla çalışanların geleceğe daha güvenle baktığını söyleyecek konumdayız. 2002 öncesinde kredi bulmakta sıkıntı çeken tarım kredi kooperatifleri, son yedi yıllık dönemde bankaların kredi verme yarışına sahne olmuştur. Aktif büyüme 2002 yılında 2 milyar TL civarındayken 2009 yılında bu rakam 7 milyar TL’ ye yaklaşmıştır. Tarım kredi kooperatifleri ortaklık payı, yüzde 10’dan yüzde 5 düşürülmüş, son iki yılda kuraklıktan dolayı 114 bin çiftçimizin 400 milyon TL borcu ertelenmiş kuraklık kapsamında olmayan çiftçilerimiz için de ödeme kolaylıkları sağlanmıştır. Erzurum Bölge Birliğine bağlı kooperatiflerimize merkez birliği onaylı krediler kapsamında 60 bin ile 25 bin TL arasın da bugüne kadar 11 kooperatifin 19 ortağı için toplam 1 milyon 799 bin TL kredi onayı yapılmıştır. Kurduğumuz vakıf sayesinde maddi durumu iyi olmayan çiftçi ve çalışan arkadaşlarımızın çocuklarına burs veriyoruz” dedi.
Yaşanan son küresel krizden güçlenerek çıktıklarını ve bunun da çiftçiye olumlu yansıdığına vurgu yapan Bedrettin Yıldırım, "7 yıl önce çiftçi ortaklarımıza 330 bin TL kredi kullandırmıştık. Ancak son yıllarda ekonomide izlenen doğru politikalar ile bu yıl çiftçimize 3 milyon lira kredi kullandırdık. Geçen yılda yine çiftçimize 2 milyon kredi verdik. Bu kredilerin geri dönüşüm oranı 7 yıl önce yüzde 1 iken, bugün bu oran yüzde 90'a ulaştı. Bu krediyi de kendi öz kaynaklarımızla çiftçimize vermenin heyecanını yaşıyoruz. Geçen yılın ilk 6 ayına göre bu yıl yüzde 58 büyüdük." dedi.
"DÜNYA BANKASIYLA MUTABAKATA VARDIK"
Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, Dünya Bankası ve Ziraat Bankası ile mutabakat anlaşmasına vardıklarının da altını çizen Yıldırım, hayvancılıkla uğraşan her ortak üyelerine finans desteği sağlayacaklarını anlattı. Bir milyon 200 bin ortakları bulunduğunu ve bunların da önemli bir kısmının hayvancılıkla geçimini sağladığına değinen Yıldırım, "Buradan ilk kez açıklıyorum. Dünya Bankası ile Ziraat Bankası ve biz kurum olarak mutabakat imzaladık. İsteyen çiftçimize 250 bin TL'ye kadar kredi vereceğiz. Eskiden 20 kefil isteniyordu. Bu rezaleti ortadan kaldırdık. Bir tane bile kefil istemiyoruz artık. Bize yeterli teminat göstersin, çiftçimize anında finansal kaynağını sağlayalım." şeklinde konuştu.
//ÖZTÜRK TARIM GERÇEĞİMİZİ ANLATTI
Genel kurul toplantısının açılış bölümünde konuşan Vali Sebahattin Öztürk ise, “Türkiye hala tarımın çok olduğu ülkelerden birisi. Nüfusumuzun ortalama tahmini olarak yüde 25-26’sı tarımdan geçiniyor. Belki dolaylı yollardan yüzde 30-35’lere kadar çıkabilen bir rakam. Günbegün bu oran Türkiye’de azalıyor ve azalacak. Ama bizim aradığımız şey bunun azalması değil, bu işle meşgul olan geçimini buradan elde eden insanların uluslar arası standartlarda ülkemizin diğer alanlarda elde edilen gelirlere paralel olarak gelir temin etmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
Plaket töreninin ardından genel kurul toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Genel Meclisi toplantıları devam ediyor
OKTAY FANİ(İHA) - Erzurum İl Genel Meclisi 2010 Temmuz dönemi toplantılarına dün de devam edildi.
AK Parti referanduma yoğunlaştı
ERZURUM(GHA) – AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Yunus Şahin, “Referandum ...
Yakutiye’ye Kent Konseyi vizyonu
SAMET ÖZÜNAL (GHA) - Yakutiye ilçe Kent Konseyi’nin yaptığı ilk toplantının ...
 
Aziziye Belediyesi köy yollarına yoğunlaştı
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi (İHA) - Yaz sezonunda hizmet seferberliği ...
MHP’den referandum açılımı
Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde ...
TKDK’dan Meclis’e tarım brifingi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü, İl Genel ...
 
Sürgün mü, görevlendirme mi?
Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 91. yıl dönümünde törenlerinin yapıldığı ...
Hizmet İş’ten işçi alacağı tepkisi
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Tamgaç, Büyükşehir, Yakutiye ...
Diva-Sen’den Kuran Kursu saldırısına kınama
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva