ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Raci Alkır GSL Bakan Tekin’i ağırladı
Raci Alkır GSL Bakan Tekin’i ağırladı
U19 Kadın Milli Takımı Erzurum kampı başladı
U19 Kadın Milli Takımı Erzurum kampı başladı
Antrenör eğitimleri tamamlandı
Antrenör eğitimleri tamamlandı
Yakutiye’de çevre seferberliği
Yakutiye’de çevre seferberliği
3 bin 500 yıllık takılar ilgi odağı oldu 
3 bin 500 yıllık takılar ilgi odağı oldu 
HABERLER>EĞİTİM
14 Ağustos 2024 Çarşamba - 04:00

MEB'den 'Velivizyon' projesi

Millî Eğitim Bakanlığınca, Velivizyon platformu kurularak okul-aile iş birliğini güçlendirmek; öğrencilerin, sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla velilere yönelik 27 bölümden oluşan dizi film çekildi.

MEB den  Velivizyon  projesi

Millî Eğitim Bakanlığınca, Velivizyon platformu kurularak okul-aile iş birliğini güçlendirmek; öğrencilerin, sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla velilere yönelik 27 bölümden oluşan dizi film çekildi. Velivizyon tanıtım programı, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla, 15 Ağustos tarihinde Ankara'da gerçekleşecek.? 13 Ağustos 2024 15:44

Millî Eğitim Bakanlığınca, velilerin sorumluluk duygularını artırmak suretiyle okul-aile iş birliğini güçlendirmek ve böylece öğrencilerin, sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla "Velivizyon" platformu oluşturuldu.

 "Velivizyon" ile, öğrencilerin zamanının çoğu okul dışındaki alanlarda geçtiği gerçeğinden hareketle geleceğin teminatı olan çocukları en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak için eğitim öğretimin en önemli paydaşlarından biri olan velilerin okulla azami iş birliğinin sağlanması, öğretmenin yükünün hafifletilmesi ve velilerin bilinçlendirilerek sorumluluk duygularının artırılması hedefleniyor.

 Web sayfası, youtube kanalı ve sosyal medya hesaplarından oluşan Velivizyon platformunda, yönetmenliğini Bora Severcan'ın üstlendiği 12 ana başlık altında 8-10 dakikalık toplam 27 bölümden oluşan dizi film bulunuyor.

 Velivizyon tanıtım programı 15 Ağustos'ta Ankara'da düzenlenecek. Programa Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanı sıra Nevra Serezli, Zihni Göktay, Volkan Severcan, Zuhal Yalçın, Ziya Kürküt, Didem İnselel ve Şebnem Özinal gibi usta oyuncular da katılacak.

 Velivizyon platformuyla "sağlıklı iletişim kurmak", "huzurlu ev, huzurlu sınıftır", "veli olmak", "evdeki öğretmen", "okul-aile birliği" gibi temalarla toplumdaki ortak sorunlara dikkati çekmek, velileri bilinçlendirerek öğrencilerin eğitim süreçlerinde ailelerin aktif katılımını artırmak ve çocukların geleceği için ideal bir "okul-aile-çocuk" iş birliğini sağlamak hedefleniyor.

 Dizi film kadrosunda yer alan duayen oyuncular, "okul-aile-çocuk" ilişkileri ile Türk toplum yapısına ilişkin gözlemlerden yola çıkarak "anne, baba, dede, nine" gibi çeşitli roller üstlendi. Zihni Göktay, Nevra Serezli, Volkan Severcan, Gülen Karaman, Zuhal Yalçın, Şebnem Özinal, Sefa Zengin ve Ziya Kürküt gibi usta oyuncuların rol aldığı bu dizi filmde iki ailenin çocuklarının 1.sınıftan 12. sınıfa, olan okul hayatları gibi okul-aile-çocuk ekseninde toplumsal konular ele alındı.

 Platformda veliler için hazırlanan dizi film ve kamu spotlarının yanı sıra "Çocukla Oyun", "Ergenlikte Doğru Yaklaşım", "Dijital Mecranın Doğru Kullanımı", "Çocukla Verimli Zaman Geçirme", "Çocuğun Sosyal Çevresini Tanımanın Önemi" gibi konularda, çocuk-ebeveyn ilişkisini güçlendirerek sağlıklı bir iletişim ortamının kurulabilmesine yönelik videolar, oyunlar, konunun uzmanları ile yapılan söyleşiler, bilgilendirme yazıları ve benzeri içerikler de yayımlanacak.

 Hazırlanan dizi film; EBA (Eğitim Bilişim Ağı), HEMBA (Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı), velivizyon.meb.gov.tr, Millî Eğitim Bakanlığının sosyal medya hesapları ile ulusal TV kanallarında ve dijital platformlarda yayımlanacak.

 Oyuncu Kadrosu:

Nevra Serezli, Zihni Göktay, Volkan Severcan, Didem İnselel, Ziya Kürküt, Şebnem Özinal, Zuhal Yalçın, Mina Ünsür, Ömer Vatanartıran, Adin Külçe, Ekin Pasvanoğlu, Ada Nizamoğlu, Asya Ağaca, Doruk Günaydın, Cansın Özyosun, Gülen Karaman, Selen Severcan, Sefa Zengin, Gülçin Gülrek, Yağmur Çokgenç, Ümit İlban, Ferdi Alver, Umut Temizaş

 
Abbas TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek
 
İnşaat maliyet endeksi arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK ve Ticaret Bakanlığından İşbirliği Protokolü
Ticaret Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında İhracat Akademisi ...
2024 YKS Yerleştirme Sonuçları açıklandı
2024 YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı.
MEB’den yeni bir ilk
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
Tekin’den Instagram ve Roblox açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler ...
MEM’den Mesleki Eğitimde işbirliği protokolü
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşmağazaları Koruma El Sanatları Değerli Metalleri ...
ATAUNİ’den bilimsel araştırmalara teşvik
Hazırladıkları bilimsel çalışmalarla ulusal ve uluslararası bilim camiasında ...
 
Atatürk Üniversitesinde istişare gündemi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; dekanlar, müdürler, ...
ATAUNİ’den  Karabük üniversitesi ile iş birliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Karabük Üniversitesi ...
Malatya’dan Erzurum’a Yüksek öğretim köprüsü
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
İnsanlıktan bütünüyle çıktık
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
''DOSİAD'ın Gözünden Erzurum: Teşekkürler DOSİAD''
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tünelin Işığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva