ERZURUM gazetesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti olduğunu ifade ederek, "'Oku' emriyle hayata başlayan bir inançtan geliyoruz, o yüzden kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti, ibadet hizmeti kadar değerli ve kutsal olduğunu biliyoruz ve o aşkla hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Günay, Türkiye'nin kütüphanecilik konusunda Dünya ölçeğinin geride olmasına rağmen son Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) verilerine göre iyi gelişmeler yaşandığını belirterek, "ISBN verilen yeni kitap sayısı 2002 yılında 16 milyon iken, 2010 yılında bu rakam yüzde 117 artışla 35 milyonun üzerine yükseldi. Bunlar elektronik kitabın çoğaldığı bir ortamda oluyor" dedi.
Günay kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Kitabın değerini bilen bir medeniyetten geliyoruz. Oku emriyel hayata başlayan bir inançtan geliyoruz, o yüzden kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda inanç hizmeti, ibadet hizmeti kadar değerli ve kutsal olduğunu biliyoruz ve o aşkla hizmet etmeye çalışıyoruz."
ERZURUMLU EMRAH EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ
Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün yeni bir konsept geliştirdiğini belirten Günay, yeni konsept hakkında bilgi verdi: "Edebiyat Müze Kütüphaneleri, Türkiye'de ilk defa geliştirilen bir konsept. Elektronik kitap süreci kütüphaneleri, özel biçimde çekici kılmazsak bir süre sonra belki de devre dışı bırakacak. E- kitaba geçmemiz, kütüphaneleri yeni kavramlarla tanıştırmamız gerekiyor. Bunun birincisini Adana'da Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi adıyla açtık. Sırada İstanbul'da Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, Diyarbakır'da sanıyorum Nisan ayı içinde açılışını yapacağımız, Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi, Trabzon'da Bedri Rahmi Eyüboğlu Edebiyat Müze Kütüphanesi, Erzurum'da Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi, İzmir'de Atilla İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi sırada bekliyor."
YAZARLAR EVİ PROJESİ
Edebiyat Müze Kütüphaneleri dışında Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yazarlar evi açma çalışmalarının olduğunu dile geriten Günay, "İlk defa Türkiye'nin yazarını, şairini, edebiyatçısını konulara meraklı insanlarla ve konuklarıyla buluşabilcekleri yeni merkezlerde toplamaya çalışıyoruz" dedi.