ERZURUM(GHA) – Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, hediyelik eşya çarşısına dönüştürülen Tebrizkapı İş Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum halkını Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nı gezmeye davet etti. 2011 Kış Oyunları için baştan sona yeniden tasarlanan çarşıda, Erzurum’un yöresel ve kültürel özelliklerini yansıtan onlarca ürün sergileniyor.
KÜÇÜKLER İNCELEME YAPTI
Her yönüyle Erzurum’un sembolize edildiği hediyelik eşyalardan satın almak isteyenlerin Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nı mutlaka gezmelerini isteyen Başkan Küçükler, “Bu çarşıda adımlarınızı nereye atarsanız atın, karşınızda Erzurum’u bulacaksınız.” dedi. İçerisinde süs eşyalarından el işi ürünlerine, cam ve seramik işlemeciliğinden Erzurum maketlerine varıncaya kadar her türlü hediyelik eşyanın bulunduğu Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nda incelemelerde bulunan Başkan Küçükler, hem esnafla sohbet etti, hem de ürünleri inceledi. 2011 Kış Oyunları sayesinde dünya vitrinine çıkan Erzurum’da, artık değerlendirilmeyi bekleyen bir turizm potansiyeli oluştuğunu vurgulayan Küçükler, bu potansiyel içerisinde Erzurum’un kendine has kimliği ve kültürünün de bulunduğunu kaydetti. Şehre gelen yerli ve yabancı turistler için yeni baştan tasarlanan Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nın, baştan sona Erzurum’u anlatan hediyelik eşyalarla donatıldığını anlatan Küçükler, “Erzurum’u hatırlatacak ne kadar hediyelik eşya varsa, hepsi bu çarşımızda mevcut.” diye konuştu.
HEDİYELİK EŞYA SEKTÖRÜNE DESTEK
Tarihi Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Ulu Camii ve Üç Kümbetler bölgesinde kurulu bulunan Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nın, Erzurum’un tanıtımı ve turizme büyük katkılar sunacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çarşının daha ilk günden yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Başkan Küçükler, Türkiye’nin önde gelen turizm beldelerinde, o beldenin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan hediyelik eşyaların birer tanıtım aracı olarak kullanıldığını ve benzer çarşılarda pazarlandığını vurgulayarak, Erzurum’daki hediyelik eşya sektörünün önüne yeni bir ufuk çizme adına ilk adımı kendilerinin attığını ifade etti.
Başkan Küçükler, “Çarşımızda cam ve seramik işlemeciliği dalında bir takım aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Özellikle cam işlemeciliği için alanında uzman kişileri Erzurum’a getirdik. Burada eğitim verilmesi suretiyle gençlerimize hem sanat, hem de mesleki deneyim kazandırılmasını sağlayarak, aynı zamanda yeni bir iş kapısı da açmış olacağız. Erzurum’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini, cam sanatıyla bir araya getirecek ve Erzurum’un tanıtımına katkı koyacağız.” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, yerli ve yabancı turistlerin yanında, Erzurum halkına da çağrıda bulunarak, “Bu çarşıya bir kez gelen, bir daha vazgeçemeyecek.” dedi.