ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon
Çiftçi: ‘Erzurum afete hazırlıklı illerin başında’
Çiftçi: ‘Erzurum afete hazırlıklı illerin başında’
Çiftçi’ye demiryolu ulaşım brifingi
Çiftçi’ye demiryolu ulaşım brifingi
Oral Ailesi yasta
Oral Ailesi yasta
 Şehirder’de Aksu dönemi
 Şehirder’de Aksu dönemi
HABERLER>SİYASET
8 Temmuz 2010 Perşembe - 02:24

Aziziye’de turizm atılımı

Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, İl Genel Meclisi toplantısına katılarak 16 aylık görev süresini değerlendirdi ve projeleri hakkında bilgi verdi.Aziziye’nin termal turizm merkezi haline gelmesi için mevcut tesislerin hizmet standardı her geçen gün yükselirken, yeni yatırımlar için de kolları sıvadıklarına dikkat çeken Cengiz, 65 aile kabinli termal köy projesi temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını vurguladı.

Aziziye’de turizm atılımı

MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi - Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Ortak paydamız olan Erzurum’a ve hemşehrilerimize en güzel hizmeti sunmanın gayretindeyiz” dedi.Erzurum İl Genel Meclisi toplantısına katılan Başkan Cengiz, sunum yaparak 16 aylık görev süresini değerlendirdi ve projeleri hakkında bilgi verdi.
//CENGİZ MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ
Kentsel dönüşümden sosyal projelere, rutin hizmetlerden termal turizme kadar ilçesinin çehresini değiştirecek projelerini anlatan Başkan Cengiz, her geçen yıl uluslararası bir marka haline gelen Erzurum’a en güzel hizmeti sunarak, şehrin giriş kapısı ve batıya açılan yüzü olan Aziziye’ye çağdaş bir görünüm kazandırmanın çabası içerisinde olduklarını ifade etti.
//TOKİ ATILIMI
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gezköy ve Ilıca’nın kentsel dönüşümü için yapılan protokoller hakkında da bilgi veren Başkan Fatih Cengiz, ilçenin çehresini değiştirerek, turizm merkezi vizyonuna kavuşması için protokollerin yapıldığını ve hazırlanan üç boyutlu projelerle istişare toplantılarına başlayacaklarını ifade etti. Cengiz, Halka rağmen değil, halkla birlikte bir yönetim sergilediklerini ve özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarında elde edilen başarıda ortak aklın ve istişarenin önemli etken olduğunu kaydetti.
//GELİR GİDER DENGESİ
Göreve mali disiplini sağlayarak başladığını ve 2008 yılında yüzde 38 olan geliri gideri karşılama oranını 2009 yılında yüzde 74,78’e çıkarma başarısını gösterdiklerine dikkat çeken Başkan Fatih Cengiz, personellerin başka kurumlara gönderilmesi ve gelir getirici projeler sayesinde bu rakamın yüzde 100’ün üzerine çıkacağını ve hizmetlerin de bu minvalde daha etkin bir şekilde sunulacağını vurguladı.
//KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SOMUT ADIMLAR
Kentsel dönüşümün en somut adımlarının Aziziye’de atıldığının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Biz her şeyden önce, kentsel dönüşüm çalışmalarında işi gerçekleştirecek irade olan TOKİ ile protokollerimizi yapma başarısını gösterdik. Gezköy’ün 90 dönümlük birinci etabında yüzde 95 mutabakat sağlayıp hak sahiplerine 7,5 Milyon TL gibi bir rakam ödedik ve 180 dönümlük ikinci etap için de protokollerimiz yaparak, hak sahipleriyle istişarelere başladık. Ilıca Eski Mahalle’den 320 konutluk projeyi TOKİ’nin ihale paketine gönderdik. Ilıca’yı termal turizm merkezi vizyonuna kavuşturacak ciddi projelerimiz var. Şuan için üç boyutlu projelerde son aşamaya geldik ve hemşehrilerimizle istişarelere başlayacağız. Halkımızla el ve gönül birliği içerisinde, Gezköy’de olduğu gibi mutlu sona ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.” diye konuştu. Başkan Fatih Cengiz, Pulur Çayı’nın Erzurum ve bölgenin mesire alanı haline getirilmesi için hazırlanan projeleri de İl Genel Meclisi üyelerine anlattı.
//İSTİHDAMA YÖNELİK YATIRIMLAR
İlçenin termal turizm merkezi haline gelmesi için mevcut tesislerin hizmet standardı her geçen gün yükselirken, yeni yatırımlar için de kolları sıvadıklarına dikkat çeken Başkan Cengiz,
65 aile kabinli termal köy projesi temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını vurguladı.
İstihdama yönelik projeler de ürettiklerine işaret eden Başkan Cengiz, Aziziye-Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi’nin hizmete açıldığını ve İpek Halı Dokuma Kursu’nda 25 kişinin hem meslek edindiklerini, hem de İŞKUR vasıtasıyla maaş alarak aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını belirtti.
Başkan Cengiz, toplumun her kesimine yönelik sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirdiklerini vurguladı.
Ilıca’da 500 kişilik kapalı spor salonu temelinin geçtiğimiz Nisan ayında atıldığını ve inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Fatih Cengiz, salonu katkılarından dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne de teşekkür etti.
//AZİZİYE’DE HİZMET DAĞILIMI
Yerel yönetimlerin öncelikli görevinin toplumun her kesimini kucaklayarak, hizmeti eşit bir şekilde halkın ayağına götürmek olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Geride bıraktığımız 16 ayda belediye hizmeti gitmemiş mahalle, cadde ve soksa bırakmadık. Belediyemize bağlı köy mahallerimizde yollarda iyileştirmeler yaptık ve her köye çocuk oyun parkı kurduk. İlçe merkezinde kilit taşı, asfalt ve karo çalışmalarına hız verdik. Park ve bahçelere çeşitli kurumlardan aldığımız mimar desteğiyle çağdaş bir peyzaj çalışması yapıyoruz. Amacımız yaşanabilir, çağdaş ve şehrimizin girişine uygun bir ilçe oluşturmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah özlenen ilçe hedefine hemşehrilerimizle birlikte yürüyoruz.”
//MECLİS ÜYELERİNDEN TAM NOT
Sunumun ardından söz alan İl Genel Meclisi Üyeleri, Başkan Cengiz’e bir ilki gerçekleştirdiği için teşekkür ettiler. İlk defa bir ilçe belediye başkanının kendi isteğiyle meclise sunup yaptığının dile getiren Meclis üyeleri, “Biz yapılan sunumdan belediye başkanımızın heyecanını ve samimiyetini gördük. 16 aylık çalışmalarıyla ve özellikle kentsel dönüşümde elde ettiği başarıyla da bunu ispatlamıştır. Kendisine başarılar diliyoruz.” dediler.
İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçe ile ilgili merak ettikleri soruları da Başkan Cengiz’e yöneterek, cevap aldılar.
İl Genel Meclisi üyelerine Aziziye Belediyesi’nin 16 aylık çalışmalarının yer aldığı bir de faaliyet raporu sunuldu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe şenel 8 Temmuz 2010 Perşembe 16:27

başkanın başarılarının devamını dilerim acaba söğütlümköyündeki balıklı için ve bu köy için özel bir projesi varmı

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç muhtar başarıya doymuyor
İHSAN KUMRU(GHA) – Türkiye’nin en genç muhtarı olma unvanına sahip İslam ...
'Erzurumlu 2011'e sahip çıksın'
AK Parti Milletvekili Fazilet Çığlık, Konaklı bölgesinde yapımı devam ...
Hem tatil, hem siyaset
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Çığlık, Kavaz ve Aksak, İspir, Uzundere ...
 
Türk-İş’ten milletvekillerine gönderme
Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Gözgeç, Erzurum’un çok sahipsiz bir dönemden ...
Bulutlar’dan Maksutefendi denetlemesi
Mahmut AKDAĞ/ERZURUM gazetesi - Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ...
SP Büyük Kongreye hazırlanıyor
ERZURUM(GHA) – Saadet Partisi (SP)’de kongre heyecanı başladı. 11 Temmuz ...
 
Bakan Günay’ın talimatı yerine getiriliyor
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çiçek dikiminin yaz ...
Koç, Genel Sekreter Yardımcılığına atandı
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde Genel ...
Günay’dan şehitlik uyarısı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, cami ve medreseleri gezdikten ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva