ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
HABERLER>SİYASET
23 Temmuz 2010 Cuma - 00:35

AK Parti yatırım raporu açıklandı

AK Parti döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 25 milyarlık yatırım yapıldığı açıklandı

AK Parti yatırım raporu açıklandı

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, partinin iktidarı süresince, bölgeye eğitimden sağlığa, tarım ve hayvancılıktan barınmaya kadar pek çok alanda yatırım yapıldığı ifade edildi. Rapora göre, bu süreçte bölge illerine toplam 25 milyar TL harcandı. İstihdamı artırmayı hedefiyle hizmet sektörüne yönelik çalışmalar yapıldı. Böylece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da istihdam yüzde 100 artırılmış oldu. Bölgede ayrıca 40 bin yeni derslik inşa edildi. 6 bin öğrenci kapasiteli 17 yurt da hizmete açıldı.
Raporda, bölgede sağlıkta önemli yatırımlar yapıldığına işaret edilirken; Doğu Anadolu'ya 44 yeni hastane, 14 yeni ek blok, 130 sağlık ocağı, Güneydoğu Anadolu'ya ise 32 yeni hastane, 17 blok, 115 sağlık ocağı yapıldığı bildirildi.
//4 MİLYON KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK
AK Parti iktidarı döneminde ciddi teşviklerle bölgedeki yatırımlara zemin hazırlandığı, özel sektörün girişimci olması sağlandığı kaydedilen çalışmada 2008-2009 yılında 4,7 milyar Türk Lirası Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) için tahsis edildiği, bunun 3,9 milyar Türk Liralık harcamasının şu ana kadar gerçekleştirildiği belirtildi.
Susuz köylerin suya kavuşturulması ve yolların standartlarının yükseltilmesi gibi amaçları olan, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi için 2 milyar Türk Lirası harcandığı ve 11 ay Van'a ulaşımı kesik olan Bahçesaray'ın 12 ay Van ile irtibatı kurulduğunun altı çizildi. GAP ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) gözden geçirildiğinde ve bu projeler tamamlandığında ise 4 milyon işsize iş kapısı aralanacağı açıklandı. Toplu Konut İdaresi'nin bu bölgelerde yaklaşık 6 milyarlık yatırım gerçekleştirdiği, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 36 bin, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yaklaşık 31 bin yeni konut inşası yapıldığı vurgulandı.
//"AĞRI, HAKKARİ VE ŞIRNAK'IN İHRACATI ARTTI"
Raporda, bölgede sosyal yardımlar kapsamlarında ihtiyaç sahiplerine 3 milyar Türk Liralık ayni ve nakdi yardım dağıtıldığı bildirildi. Bölgedeki sigortalı olarak çalışanların sayısında yüzde yüzün üzerinde artış sağlandığına işaret edilen raporda, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2002 yılında sigortalı çalışan ayısı 147 bin iken, nisan ayı itibariyle bu sayının 318 bine ulaştığının altı çizildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sigortalı çalışan sayısının AK Parti iktidara geldiğinde 175 bin olduğu, şu anda ise 432 bine yükseldiği açıklandı.
//BÖLGESEL ÜRETİM
Raporda, bölgede, üretim noktasında da bölgede çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekildi. Bölge illerinin ihracatının yüzde 29 ile yüzde 9 bin arasındaki oranlarda artış gösterdiği saptanan raporda, Muş'un 2002'de 70 bin Dolar ihracatının 2009 yılında 6,7 milyon dolara yükseldiği vurgulandı. Rapora şöyle devam edildi: "Ağrı'nın ihracatı 2002 sonu itibariyle 4,3 milyon Dolar, Hakkari'nin ihracatı ise 4,8 milyon Dolar iken Ağrı'da bu rakam 40 milyon dolara, Hakkari'de ise 417 milyon dolara çıktı. Şırnak'ın ihracatı da 21 milyon dolardan, 606 milyon dolara çıktı."
//TARIM'DA SESSİZ DEVRİM YAPILDI
AK Parti iktidarının 2005 yılında Et ve Balık Kurumu'nu Özelleştirme kapsamından çıkardığı anlatılan raporda, Erzurum, Bingöl, Van, Diyarbakır, Adana, Sakarya, Ankara-Sincan ve Ağrı kombinasyonlarının Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlandığı hatırlatıldı. Kurumun 2006'dan 2010 yılına kadar süratle modernize edildiği, eskiyen teknolojileri 70 milyon Türk Lirası harcanarak yenilendiği belirtildi. Bölgede şu anda ise Et ve Balık Kurumu bulunduğu yerlerde istihdam kapısı olmaya devam ettiğine dikkat çekilen rapora şöyle devam edildi: "Tarım ve hayvancılık konusunda bölgede adeta sessiz devrim gerçekleştirildi. AK Parti iktidarından önce 2002 yılında toplam tarımsal destek 647 milyon iken, bu rakam 2009'da 1 milyar liraya çıkarıldı. 2003-2010 yılları arasında bölgedeki çiftçilere toplam 9 milyar 818 milyon lira destek verildi. Doğu ve Güneydoğu bölgelerine verilen hayvancılık desteği 2002 yılında 7,7 milyon liraydı, bu rakam 27 kat artarak 209 mil liraya çıkarıldı."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erzurum’a geliyor
AK Partinin referandumla ilgili yapacağı miting programı belli oldu. ...
"Sağduyu'dan ayrılmayacağız"
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, parti binasının önüne bırakılan bombayı ...
Aktaş "hayır" gerekçelerini açıkladı
DSP'nin Aziziye ve Yakutiye ilçeleri eski başkanları, törenle CHP'ye geçti. ...
 
Yakutiye'de mesire turizmi atılımı
Yakutiye ilçe belediye başkanı ali korkut, halkın ihtiyacına cevap verecek ...
AK Parti'den yağmurzedelere yardım sözü
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, mahalle statüsüne kavuşturulan ...
“Referanduma hayır diyeceğiz”
Partilerinin aldığı karar doğrultusunda referandumda hayır oyu kullanacaklarını ...
 
Aziziye ilaçlanıyor
Aziziye belediyesi, sağlıklı ve temiz bir çevre için ilaçlama çalışmalarına ...
AK Partili gençlerde referandum yoğunluğu
AK Parti Erzurum Gençlik İl Kolları Başkanlığı tarafından 12 Eylül’de ...
MHP Referandum hayırla gidiyor
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, 12 Eylül’de ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva