ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un Kültür ve Turizm verileri paylaşıldı
Erzurum’un Kültür ve Turizm verileri paylaşıldı
Öncü’den istihdam değerlendirmesi
Öncü’den istihdam değerlendirmesi
Emniyetten sanal devriye
Emniyetten sanal devriye
Meteorolojiden Erzurum için kar uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kar uyarısı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
13 Ocak 2010 Çarşamba - 02:40

YÖK Erzurum’da toplandı

İHA/Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2009 Eğitim-Öğretim Yılını Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda değerlendiriyor.

YÖK Erzurum’da toplandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2009 Eğitim-Öğretim Yılını Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda değerlendiriyor.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra bölgedeki 32 üniversite rektörünün katıldığı iki gün serecek olan değerlendirme toplantısı Kültür Merkezi'nde başladı.
//YÜKSEK ÖĞRETİMDE YOL HARİTASI
Toplantının açılış bölümünde konuşan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 2009 yılının bir değerlendirmesini yapacakları Erzurum toplantısında 2010 yılı içinde kendilerine bir yol haritası çizeceklerini belirtti. Prof. Dr. Özcan, "2010 yılı için hazırlayacağımız yol haritası ile karşılaşacağımız sorunları rahatça göğüsleyeceğimizi düşünüyoruz" dedi.
// ÖĞRETİM ÜYESİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
2 yıllık görev sürelerinde neler yapıldığını özetleyen Prof. Dr. Özcan, "Yaptığımız çalışmalarla toplam 200 bin civarında öğrencimiz üniversitede okuma hakkını elde etti. Bunu kontenjanları artırarak, ikinci öğretimlere vurgu yaparak ve yeni açılan üniversitelerimizden faydalanarak yaptık. Problemi bir ölçüde çözmüş sayılırız. Daha gidecek çok yolumuz var. 540 bin öğrencimiz mezun oluyor liselerden bizim bu üniversitelerdeki kontenjanımız buna çok yaklaştı. 860 bin bekleyen öğrencimiz var. Onları da
halledebilirsek 1-2 yıl içinde bu sorunu çözmüş olacağız. Öğrencilerin kontenjan sorununu halletmek mesele değil. Onu halleder halletmez, akademisyen bulma ihtiyacı da doğdu. Biz bunu da düşündük şansımızdan üç yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile YÖK'ün aralarında her yıl yurt dışına öğrenci göndermeyi kararlaştırmıştı. Bin 400 civarında bir öğrenci gitti. Bu sene de 940 öğrenci gidecek. Önümüzdeki iki yılda da 2 bin öğrenci daha yollarsak 5 bine ulaşmış oluruz. Böylelikle sistemi gayet
rahatlatacağız. Her yıl bu böyle devam edecek. Türkiye'nin bundan sonraki 5-10 yıl içinde öğretim üyesi sorununu çözmüş olacağız" diye konuştu.
//MYO’LARA SINAVSIZ GİRİLMESİNİ KALDIRMAK İSTİYORUZ
Mesleki ve teknik eğitimin yapılandırılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları da anlatan Prof. Dr. Özcan, "Çalışmalarımız iki eksende bu çalışmalar devam etti. Meslek yüksek okullarının durumunun iyileştirilmesi ve teknoloji fakültelerinin kurulmasıydı. Meslek yüksek okullarıyla ilgili bu okullara sınavsız giriliyordu. Biz bunu kaldırmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Okul müdürlerinden aldığımız raporlara göre sınavsız girdikleri için bu öğrencilerimizin dört işlem yapacak kapasitesi yok. Düşük nitelikli öğrenciler var. Biz bu hamurun kalitesini artırmamız gerekiyor, onunla uğraşıyoruz. Mesleki ve teknik eğitimi memleket için en önemli hususlardan bir tanesi eğer bunu beceremezsek Türk ekonomisine katkı sağlayamayız. Bu fevkalade önemli bir şey. Biz isterdik ki bu konuyla ilgili her kesimden daha fazla ses çıksın" şekilnde konuştu.
//LES'İ KALDIRMAK İSTİYORUZ
Prof. Dr. Özcan, daha sonra şunları söyledi: "Doçentlik sınavı konusunda da tartışmalar yaşanıyordu. Bu konuda da yönetmelik değiştirildi, şimdilik iyi işliyor. Arızalar olabilir ama onları da karşımıza çıktıkça düzeltme yoluna gideceğiz. Şimdiye kadar 4 bin 300 jüri seçildi ve bizi zora sokacak bir durum yaşanmadı. Yapmak istediğimiz bir çalışma da affı gerektirmeyecek bir mevzuat değişikliği yapmak istiyoruz. Yatay geçişle ilgili bir yönetmelikle çalışılıyor. Onları düzeltmek istiyoruz. Çok iyi bir haberim var bu arada. Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (LES) kaldırılıp, üniversitelere kendi yabancı öğrenci alma için kriterleri geliştirme yolunda serbestisini tanımak istiyoruz. Bu Yükseköğretim için devrim niteliğinde bir çalışma. Üniversitelerimiz istedikleri yabancı öğrencilerin kriterlerini YÖK'e bildirecekler biz de onaylayacağız. Dış ülkelerle ilişkilerimizi canlandırmak niyetindeyiz. Birkaç gün sonra Suriye'ye gideceğiz. Bununla ilgili altyapı çalışmalarını bitirdik ve protokol de imzaladık. Her şey hazır. Şimdi Ortadoğu
ülkelerine yükleniyoruz. Çünkü ülkemizin 'dış ülkelerle sıfır problem' politikasına, açılımlarıyla birlikte biz de üniversiteler, YÖK olarak bu çalışmaları kendi açımızdan yapıyoruz."
//KOÇAK: TECRÜBELERİMİZİ HERKESLE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da açılışta yaptığı konuşmada, 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi'nden bugüne kadar 120 binden fazla mezun verildiğini söyledi.
Koçak, 16 fakülteye ve çok sayıda yüksek okula sahip olan Atatürk Üniversitesi'nde şu anda 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, 10 binin üzerinde Uzaktan Eğitim Yöntemiyle Lisans Tamamlama Programı'na devam eden öğrenciye sahip olduklarını anlattı.
//A.Ü.’NÜN VİZYONU
Atatürk Üniversitesi'nde 2 bin 500 öğretim üyesi ve elamanının görev yaptığını hatırlatan Koçak, kurulan Ortadoğu-Ortaasya-Kafkaslar Araştırma Merkezi'nin çalışma alanının bu bölgelerdeki ülkelerin üniversiteleri olduğunu, onlarca ülkenin üniversitesiyle eğitim anlaşmaları, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için protokoller yaptıklarını anlattı.
Özellikle anlaşma yapılan ülkelerin Türkiyat bölümlerine sahip üniversitelerindeki öğrencileri Atatürk Üniversitesi'ne getirerek Türkçelerini daha da geliştirmelerine yardımcı olmak istediklerini ifade eden Koçak, 28-31 Mayıs tarihinde yapılacak "İpekyolu Rektörler Toplantısı"na bu ülkelerden çok sayıda rektörün katılacağını ve işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılacağını bildirdi.
Yeni kurulan üniversitelerin sorunlarını çok iyi bildiklerini vurgulayan Koçak, "Doğum yapmak zordur, ister normal yollarla olsun isterse sezaryenle. Biz, tecrübeli bir üniversiteyiz. Tecrübelerimizi herkesle paylaşmaya hazırız" diye konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
//ELE ALINAN KONULAR
Adıyaman, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Çankırı Karatekin, Dicle, Erzincan, Fırat, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, İnönü, Kafkas, Kırklareli, Kilis 7 Aralık, Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Nevşehir, Niğde, Osmaniye Korkuta Ata, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Uşak ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinin rektörlerinin katıldığı toplantıda üniversitelerin başta altyapı olmak üzere, kampüs ve bina ihtiyacı, öğretim üyesi, öğrenciyi çekebilmek gibi çok
sayıda sorunu ele alınarak çözüm yolları üzerinde duruldu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:19

SAYIN BAŞKAN,şehrimize hoş geldiniz,sâfâlar getirdiniz.LÜTFEN,bu akademisyenlerin;bilim, bilişim,proje yapmalarını isteyiniz.Teknoloji üretmelerini,ürettiklerini satmalarını,sata rak bu ülkeye döviz getirerek,bu ülke insanı nın refah içerisinde yaşamasını isteyiniz. SAYIN BAŞKAN,bu üniversitelerin artık bu ülkede,asli görevlerini yapmalarını sağlayı nız.Üniversiteler,bulundukları şehir,bölge ve ülkeye,O LOKOMOTİF GÖREVİNİ yerine getirmele rini isteyiniz.Dünya üniversitelerini örnek alarak,onlar gibi çalışmalarını sağlayınız. Artık bu ülke insanının, fert başına milli gelirinin, 3-5 bin $ olmasını istemiyoruz. Gelişmiş,modern,çağdaş ülkeler gibi müreffeh bir ülke olmayı istiyoruz.Bireyleri daha özgür,devleti daha demokrat bir ülke istiyoruz.Üniversitelerin artık,öğrenciye akademik bilgileri veren bir kurum olmaktan çıkmasını ve bu millete yol göstermesini istiyoruz. Haydi SAYIN BAŞKAN,bunu siz yapınız ve tarihe geçiniz.Milletin gönlünde taht kurunuz Saygılarım

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK Erzurum’da toplanıyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2009 Eğitim-Öğretim Yılını Atatürk Üniversitesi’nde ...
TTB’den öğrencilere tanıtım ikramı
ERZURUM(CİHAN)- Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Gülveren köylü öğrenciler, ...
“Erzurum okuyor”
GHA/Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Öğretim ve Öğrenci İşleri Şube Müdürü ...
 
Açık öğretimlilere müjde
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, açık öğretim ...
Korkmaz’dan öğrencilere uyarı
CİHAN/Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Korkmaz, öğrencileri tahrik eden, eğitim ...
A.Ü’lü bilim adamının başarısı
İHA/Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim ...
 
Eğitm sorunlarına “Şuralı Yaklaşım”
GHA/Erzurum’da bir süre önce İl Şurası’nı toplayan Eğitimciler Birliği ...
Demirci, eğitimcileri kahkahaya boğdu
ERZURUM(CİHAN)- Anadolu Eğitimciler Derneği'nin (ANADER) düzenlediği kültür ...
Başarının yolu cesaret ve çalışmak
ERZURUM(CİHAN)- Şifa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Zakir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva