ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Fenerbahçe'de, Erzurumspor mesaisi
Fenerbahçe'de, Erzurumspor mesaisi
Çığ bölgesine giren 4 kişiye para cezası
Çığ bölgesine giren 4 kişiye para cezası
Öz Sağlık-İş çocukları sevindirdi
Öz Sağlık-İş çocukları sevindirdi
Erzurumspor yine hakem kazasına uğradı
Erzurumspor yine hakem kazasına uğradı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta heyecanı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Nisan 2010 Çarşamba - 04:29

Verimliliğin yolu iş güvenliğinden geçiyor

SAMET ÖZÜNAL/GHA/Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü personeline; TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi semineri verildi. 16 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek olan seminerde, çalışanların daha güvenli iş ortamlarında çalışabilmeleri için gerekli koşullar masaya yatırılacak.

Verimliliğin yolu iş güvenliğinden geçiyor

//DSİ’DEN EĞİTİM ADIMI
Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, eğitim seminerinin verilmesinin amacının, DSİ bünyesinde çalışanların, üretim ve hizmet yapılarını daha güvenli ortamlarda kullanmalarının sağlanması olduğunu belirterek, “ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi Genel anlamda iş güvenliği kavramı, çalışanların işletmenin ve üretimin her türlü tehlike ve zarardan korunmasını içermektedir. Eğitimler, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından veriliyor. Bu eğitimler ilk olarak Şanlıurfa ve Erzurum ilinde başladı. Eğitimler 81 ilde 26 bölgede devam edecek. Erzurum, Artvin, Kars, Trabzon, Sivas, Samsun ve Elazığ (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 7 ilde 35 personele eğitim veriliyor.” dedi.
//ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ
Eğitimlerin, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gerekli tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturarak uygun davranış kazandırmayı hedeflediğini anlatan Bölge Müdürü Bahadır, eğitimlerde Genel İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin kurallar hakkında bilgiler aktarılacağını kaydetti.
//DSİ ÇALIŞANLARI ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİLENDİRİLECEK
İş kazaları ve meslek hastalıkların sebepleri ve işyerindeki riskler, Kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, İş ekipmanlarının güvenli kullanımı, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, Yasal mevzuat ile ilgili bilgiler,
İşyerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, Kişisel koruyucu alet kullanımı, Ekranlı ekipmanlarla çalışma, uyarı işaretleri, Kimyasal, fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, Temizlik ve düzen, Yangın olayı ve yangından korunma, Ergonomi, Elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, İlk yardım ve kurtarma gibi konularda eğitim alacak olan DSİ personellerinin, seminerin sonunda belgelendirileceğini dile getiren Bölge Müdürü Bahadır, “Çalışanlarımızın sağlıklı ve güvenilir ortamlarda işlerini yürütebilmeleri amacıyla tüm imkanları seferber etmiş bulunmaktayız. Bu eğitimlerin de, söz konusu imkanların kullanılmasına sürecine olumlu katkı sunacağına inanıyoruz.” dedi.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Alpin Çiçekleri” doğu turunda
BÜLENT MAVZER(İHA) – İlki Erzurum Atatürk üniversitesinde gerçekleştirilen ...
Tortum Çayı rafting alanı oldu
Erzurum’un Tortum ve Uzundere ilçelerinde rafting start aldı.
Randevu sistemine alışamadık
Orhan YILDIRIM/CİHAN/Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum ve Kayseri'de başlattığı ...
 
Korkut’tan torunları için park istedi
AHMET AKBUĞA/İHA/Erzurum’da ilk kez bir belediye başkanını karşısında ...
Hıfzısıhha’dan yeni atılım
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’da keneler tarafından ısırılan vatandaşlar için, ...
Polis Haftası uğurlu geldi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Türk Polis Teşkilatı’nın 165. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri ...
 
Kutlu Doğum için kan bağışladılar
Orhan YILDIRIM(CİHAN)- Erzurum Palandöken Müftülüğü personeli ile kız ...
Palandöken’de temizlik seferberliği
Palandöken Belediyesi’nce çöp konteynırları yenilendi.2011 Üniversiteler ...
Kaymakam Karatepe kan bağışladı
Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşulunun 165. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İtibarın Sınırı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva