Teknokent projesi start bekliyor
Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde 2005’te kurulan Ata Teknokent, 60 dönüm üzerine kurulmasına rağmen, ihaledeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmalara başlanılamıyor.
Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde 2005’te kurulan Ata Teknokent, 60 dönüm üzerine kurulmasına rağmen, ihaledeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmalara başlanılamıyor. Sadece Erzurum'a değil tüm Doğu Anadolu Bölgesine hizmet vermek amacıyla kurulan proje yazılım, haberleşme, enerji, elektronik, bölgesel tarım ürünleri alanında AR -GE projeleri yapacak firmaları desteklemeyi ve bu alanda çeşitli muafiyetleri içeriyor.
90 DÖNÜMLÜK EK ARAZİ VERİLDİ
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin güney-batısı, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin güney tarafında yer alan Ata Teknokent’e Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile 90 dönümlük ek arazi tahsisi de söz konusu. Ata Teknokent idari binasının uygulamalı mimarı projeleri, altyapı projeleri, ısıtma-havalandırma, elektrik ve benzeri tesisat projeleri tamamlanan Ata Teknokent’in idari bina ve kuluçka merkezinin de temeli de atılmış durumda.
PROJE KENT EKONOMİSİ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ
Erzurum Ata Teknokent'in 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na istinaden 11 Şubat 2005 tarihinde ve 2005/ 8499 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş ve 5 Mart 2005 tarih ve 25746 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kent ekonomisine önemli katkılar sağlayacak teknokent projesi ihaleye çıkmasına rağmen, ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmalarda ilerleme kaydedilemiyor..
TEKNOKENT HANGİ SEKTÖRLERİ İLGİLENDİRİYOR
Hazineye ait alanın 150 dönüme yapılacak teknokent projesinin faaliyet alanları şu sektörlerden oluşuyor; “Micro - Nano Chip teknoloji, Medikal sistemler (Biyomedikal, tıbbi cihaz üretemi), Biyoteknoloji (Diagnostik/ bio chip), Malzeme (Süper iletkenler), Enerji (Rüzgar ve güneş enerjisi), Yazılım, Tarım ürünleri üretimi. Ata Teknokent Hedefleri; Sanayi - üniversite işbirliğini geliştirmek ve sürekli kılmak. Bölgede teknolojik ve ekonomik altyapının gelişmesini sağlamak. Üretim sektörünün yenilikçi teknolojilere uyumuna katkı sağlamak. Yenilikçiliğin ürün geliştirme ve üretimde gelişmesini sağlamak ve ürün kalitesi ile standardını yükseltmek. Yenilikçi teknolojilerin ve bu teknolojilere yönelik bilgilerin gelişmesini sağlamak. Yerel potansiyellerden yararlanarak katma değeri yüksek üretim yapan yenilikçi şirketlerin oluşumunu ve gelişimi desteklemek. Nitelikli işgücünün istihdamını sağlamak”