500 TL ÖDÜL
İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencileri Ülber Onur Akın, Muhammet Furkan Erbay, Enes Barış Ergüney, Özel Aziziye Lisesi öğrencileri Musa Öztürk, İsmail Kaya, Ceyhun Öz, Mustafa Karataş ve M. Akif Ersoy Lisesi öğrencileri Yusuf Türk’le Selim Suçeken’i, makamında kabul eden Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, başarıyı ödüllendirmeyi de ihmal etmedi. ÖSS’de Erzurum derecesi elde eden öğrencileri, 500’er TL para ile ödüllendiren Kaymakam Esmer, öğrencilerin öğrenim gördükleri okulların idarecileri ile, öğretmenlerini de tebrik etti. Eğitime verdikleri önemin herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, “Eğitim konusunda emek harcayan ve başarı elde eden her öğrenci, bizim parlak geleceğimize açılan bir penceredir.” diyerek, eğitime ve öğrencilere mutlaka sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.
ESMER: BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİ
ÖSS’de Erzurum derecesi yapan öğrencilerin Palandöken ilçesinde ikamet ediyor olmalarının, kendisini sevindiren bir diğer husus olduğunu vurgulayan Kaymakam Şenol Esmer, yakın bir gelecekte ilçedeki her ortaöğretim kurumundan ayrı bir derecenin elde edileceğine inandığını söyledi.
DEVLET OKULLARINDA KALİTE ARTIYOR
Devlet okullarındaki eğitim kalitesinin giderek arttığını dile getiren Kaymakam Şenol Esmer, eğitimde kalitenin de, ancak teşviklerle mümkün olacağını belirtti. Kaymakamlık olarak, okullardaki eğitim kalitesinin artması yönünde okul idarecilerle sık sık bir araya geldiklerini ve bu konuda görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Kaymakam Esmer, tek hedeflerinin, kaliteli eğitim almış; idealleri bulunan, çalışkan bir nesil oluşturmak olduğunu dile getirdi. Kaymakam Esmer tarafından 500’er TL ile ödüllendirilen öğrenciler de, Erzurum adına böyle bir başarı elde etmiş olmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler. Öğrenim gördükleri okulların idarecileri ve öğretmenlerine övgüler yağdıran öğrenciler, Kaymakam Esmer’e ise, para ödülünden dolayı teşekkür ettiler.