PAKİSTAN'A YARDIM KAMPANYASINA ERZURUMLULAR BÜYÜK DESTEK VERDİ.
Erzurum örnek oldu
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), ERVAK ve Girişimci Kadınlar Derneği tarafından başlatılan Pakistan'a yardım kampanyasına halktan büyük destek geldi.
ETSO'nun önderliğinde başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar yaklaşık 6 bin battaniye, 4 bin civarında mont, 6 binden fazla pantolon ve gömlek, yaklaşık 4 bin çift ayakkabı ve oldukça yüklü miktarda gıda maddesi toplandı.
ETSO Başkanı Muammer Cindilli, Pakistan'da meydana gelen depremin hemen ardından tüm Türkiye'de yardım konusunda milli bir heyecan oluştuğunu ifade ederek, bu heyecanın devletin en üst kademesinin bölgeye giderek yardımın bizzat teslimi ile doruğa ulaştığını söyledi.
TOBB UÇAK KİRALADI
Erzurum'da başlatılan yardımların bu kadar büyüyeceğini düşünemediklerini anlatan Cindilli, şunları kaydetti:
"İlk düşüncemiz bir tır ile yardımları bölgeye götürmekti. Ama yardımlar o kadar çok oldu ki, iki TIR’ın dahi taşıyamayacağı yardım toplandı. Durumu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na aktardığımda çok duygulandı. Kendilerinden bir kargo uçağı talep ettik. Hisarcıklıoğlu uçağın kiralama işlerini kendilerinin yapacağını söyleyerek bizleri duygulandırdı" dedi.