ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR
Nihayet…
ERZURUM Gazetesi’nin üç yıldır sıkça gündeme getirdiği, halk otobüslerinin görünüm ve kapasitelerinin Erzurum toplu ulaşım vizyonuna uymadığı gerçeği, nihayet yetkililerce de doğrulanarak, vizyon değişimine gidiliyor. Minibüs tipindeki toplu taşıma araçlarının Erzurum imajını zedelediği, vatandaşları mağdır ettiği ve toplu ulaşımı çileye dönüştürdüğünü defalarca gündeme taşımış, araçlarla birlikte, toplu taşıma araçlarını kullananların da mentalitelerinin de değişmesi gerektiğini vurgulamıştık.
20 OTOBÜS YENİLENDİ
Erzurum'da toplu taşıma araç filosu yenileniyor. Şehir içi ulaşımında kullanılacak 20 yeni otobüs, düzenlenen törenle hizmete girdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yenilenen halk otobüslerinin sefere başlaması töreninde, şehir içi ulaşımda kullanılan 130 özel halk otobüsü bulunduğunu, bunların her ay 20 tanesinin yenileceğini söyledi.
Halk otobüslerinin en iyi hizmeti sunacaklarını kaydeden Küçükler, ''Son model araçlarla halkımıza rahat bir ulaşım imkanı sağlıyoruz'' diye konuştu.
VATANDAŞ RAHAT EDECEK
Erzurum Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleşen törende, kurban kesilmesinin ardından otobüsler ilk seferlerine çıktı. Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Mehmet Ölmez, vatandaşlara daha konforlu ve modern otobüslerle hizmet vermek için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Ölmez, "Eylül ayı içerisinde 20 otobüsümüzü değiştirdik. Önümüzdeki aylarda bu değişim devam edecek. Son teknoloji ürünü otobüslerle halkımıza daha iyi hizmet verebileceğiz. Her bir aracın yaklaşık maliyeti 100 milyar lira. Yeni otobüslerimizle kapasiteyi artırdık" dedi.