//İŞLER DURDU
Erzurum'daki lokantacılar uzun süredir ekonomik kriz nedeniyle esnafın işlerinin azaldığını, şimdi de domuz gribinin gündeme gelmesinin yaraya "Tuz biber ektiğini" söylediler. Domuz gribiyle ilgili yapılan açıklamalara vatandaşın tepki verdiğini gözlemlediklerini vurgulayan lokanta işletmecileri, "Son bir haftadır lokantalarda işler önemli oranda azaldı. Lokanta, kafeterya ve pastane gibi işletmeler, halkın yoğunlukta oturup kalktığı yerler. Bu hizmet sektörü, domuz gribi açıklamalarından büyük oranda
etkilendi" dediler.
//ESNAF TEDBİRİ BİLMİYOR
Lokanta başta olmak üzere yiyecek ve içecek hizmeti veren sektördeki esnafın iş yapıp para kazanması, çalışanlarına aylık vermesi gerektiğini anlatan işletmeciler, şunları kaydetti:
"Pek çok kişi lokantalara, pastanelere girmiyor. İnsanlar aşırı tedirgin. Bırakın lokantayı, zorunlu kalmadıkça belediye otobüsüne bile binilmiyor. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden bu konuda destek bekliyoruz. Bu süre içinde lokantalar tabii ki kapalı kalmayacak, ancak lokantacı esnafı bu konuda nasıl bir tedbir alacağını bilmiyor. Lokantalardaki bulaşma riskiyle ilgili bilgilendirme istiyoruz. Yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde nasıl hizmet edilir? Bu konuda hiçbir bilgimiz yok. Bize ne yapmamız
gerektiğini söylesinler, gerekli önlemleri alalım. Böylece vatandaş da lokantalara güvenle girebilsin."