Oltu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce 16 köye 30 adet su savağı (kurun) dağıttı. 5 bin liraya mal edilen savaklar Köy muhtarlarına teslim edildi. Savaklar, mera ve otlaklardaki hayvanların su ihtiyacını gidermek için kullanılacak.
HAYVANCILIĞI TEŞVİK UYGULAMASI
Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Oltu’ya bağlı 65 köyün 31’ine savak dağıttıklarını hatırlatarak belirterek, “Bütün amacımız, hayvancılığın çok daha iyi yerlere gelmesidir” dedi.
Bir hayli fazla olan talepleri ancak belli bir oranda karşılayabildiklerini belirten Kaymakam Yaran, “Köylerimiz değişik sayıda talepte bulunurken her köye adil bir şekilde 2’şer adet dağıtmayı uygun bulduk. Bazı köylerimizde hayvan sayısı bir hayli fazla. Arzu edilen savak sayısı ancak köylülerimizin de katkı ve destekleriyle istenilen düzeye çıkacak, artırılacaktır.” şeklinde konuştu.
ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
Bazı köylerin ekonomik olarak diğer köylere nazaran çok daha iyi bir durumda olduğunun altını çizen Kaymakam Yaran, “Bir köyde en az 15-20 civarında savak bulunuyor. Bu rakam göz önüne alındığında oldukça ciddi bir rakama tekabül ediyor. Bizim buradaki amacımız, bir taraftan köylünün karınca kararınca ihtiyacını karşılamaya çalışırken diğer yandan ise onlara önayak olmak. Özellikle hayvan sahipleri, bu konuda daha duyarlı davranmalıdır. Çiftçimizin işini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yine önümüzdeki dönem 30 çiftçimize yönelik aynı zamanda motopomp görevi yapan küçük traktör projemiz olacak. Büyük traktörlerin giremediği bölünmüş, küçük arazilerde oldukça düşük bir yakıtla 4x4 özelliğindeki bu küçük traktörler güzel işler yapacak ve aynı zamanda bazı köylü vatandaşlarımızın ekmek teknesi de olmuş olacak” diye konuştu.
Oltu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikrettin Delice ise dağıtılan su savakları sayesinde gerek hayvan sahipleri gerekse hayvanların büyük bir sıkıntıdan kurtarıldığına dikkat çekerek Kaymakam Yaran’a teşekkür etti.