ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Eroğlu: ‘İkincilik için biz de net bir adayız’
Eroğlu: ‘İkincilik için biz de net bir adayız’
Kutlu Gençlerbirliği maçını değerlendirdi
Kutlu Gençlerbirliği maçını değerlendirdi
Erzurumspor’a yakışmadı: 1 - 2
Erzurumspor’a yakışmadı: 1 - 2
Ehram Erzurum’un kültür değeri
Ehram Erzurum’un kültür değeri
Baro ve ETSOTAM’dan işbirliği
Baro ve ETSOTAM’dan işbirliği
HABERLER>EĞİTİM
22 Haziran 2009 Pazartesi - 05:27

Bayraktar, Eğitim sorunlarını anlattı

Türk Eğitim-Sen Erzurum Şubesi, 2008-2009 eğitim öğretim yılının sona ermesi sonrasında değerlendirme yaptı. Türk Eğitim Sen Başkanı Müfit Bayraktar, eğitim camiasının, sorunlarını bir sonraki yıla devredildiğini söyledi.Başkan Bayraktar, ekonomik krizin eğitim camiasında da ciddi anlamda hissedildiğini söyledi.

Bayraktar, Eğitim sorunlarını anlattı

SINAVLAR SÜRÜYOR
2008-2009 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla yaptığı açıklamada sorunlara değinen Müfit Bayraktar, "12 Haziran itibariyle okullar kapandı ama öğrencilerimizin kaderini etkileyecek sınavlar hala devam ediyor, eğitim çalışanı arkadaşlarımızda 1 Temmuz itibariyle tatile çıkacaklar ama iller arası atamalar görev yeri değişikliği, yönetici atamaları gibi konular yaz boyunca devam edecek. Eğitim çalışanlarının ekonomik yönden sıkıntı yaşadık. Özellikle ekonomik krizin etkileri tüm ülkeyi olduğu gibi eğitim camiasında da ciddi anlamda hissedilmektedir. Eğitim çalışanları çarşıya, pazar çıktığı zaman, filesini dolduramadan evine dönmekte, ay sonunda sürekli açık vermektedir. Borçla yaşayan eğitimciler için ekonomik krizin etkisi artık sinir etkisi yapmaktadır. Hükümetin, parası olmayan ve dolayısıyla tüketemeyen eğitim çalışanlarının ücretlerine hatırı sayılır oranda zam yapması gerektiğini, ayrıca tüm emeklilere ve sabit gelirlilere 1 yıl süreyle harcama çeki verilmesi gerekir" dedi.
DERSLİK BAŞINA 33-35 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR
Türk Eğitim-Sen Erzurum Şube Başkanı Bayraktar, derslik başına düşen öğrenci sayılarına da açıklık getirdi. Bayraktar, "2008-2009 eğitim-öğretim yılı verilerine göre, okul öncesinde 39 bin 481 derslik, 804 bin 765 öğrenci, ilköğretimde 320 bin 393 derslik, 33 bin 769 okul, 10 milyon 709 bin 920 öğrenci, ortaöğretimde 109 bin 42 derslik, 3 milyon 837 bin 164 öğrenci bulunuyor. İlköğretimde derslik başına 33, ortaöğretimde 35 öğrenci düşüyor. Ancak bu rakamlar büyük şehirler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha yüksektir. " dedi.
KIZ ÖĞRENCİLERİN OKULLAŞMA ORANI DÜŞÜK
Bayraktar, kız öğrencilerin okullaşma oranlarının düşük olduğunu belirtti. Bayraktar, "Okullaşma oranları Avrupa ülkelerinden daha düşüktür. Özellikle kız çocuklarının okullaşma oranları azdır. Okullaşma oranının düşüklüğü ve kız çocuklarının okula gönderilmemesi, devletin bu konudaki çaresizliğini de ortaya koymaktadır. Bu noktada çocukların okula gönderilmesi için yapılan kampanyaların yeterli olmadığı çok açıktır. Sonuç alıcı tedbirler alınmalı ve çocuğunu okula göndermeyen aileler tespit edilerek gerekli yasal uyarı yapılmalıdır" dedi.
TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN ÇÖZÜLMESİNİ İSTENİLEN SORUNLAR
Bayraktar , bir çok sorunların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından giderilmesini istediklerini belirtti. Bayraktar " Örneğin, 76. madde atamaları, Özür grubu tayinler, Okuma-Yazma oranını düşüklüğü, Sınıflardaki öğrenci sayılarının yüksekliği, Vekaleten yürütülen görevler, Eşleri Başka İllerde çalışmakta olan eğitimcilerimiz, Sözleşmeli Öğretmenlerimizin durumları önemlidir. Öğretmenlerin yer değiştirme yönetmeliği acilen değiştirilmeli, bölünen, parçalanan aileler birleştirilmelidir. Ek ders esasları, sendikaların talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir. Bu konuda, yaşanan hak kayıpları, kazanılmış haklar gözetilerek sil baştan bir düzenleme yapılmalıdır. “dedi. Bayraktar, eğitim çalışanları huzurlu ve mutlu kılınmadan, eğitim öğretimde başarı yakalamanın da mümkün olmayacağını sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu izciler Giresun kampında
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı izciler, yaz kampı için Giresun’a gittiler.
Yaz Bilim Kampı başladı
Malatya, Bingöl, Hakkari, Erzincan, Iğdır, Van, Elazığ, Ardahan, Bitlis, ...
A.Ü’de Kamu İhale semineri verildi
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ...
 
KAÜ’de diploma şöleni
Malatya İnönü, Bitlis Eren ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden sonra ...
Türk Eğitimsen 17 yaşında
Türk Eğitimsen Erzurum şube Başkanı Müfit Bayraktar, sendikalarının17. ...
Bıyıkoğlu Kongre’yle anılacak
Türkiye Ulusal Zootekni Bilim Kongresi’nin 6. Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
 
Öğrencilere dinlenme yok
Okulların tatile girmesinin ardından şimdiden gelecek yılın sınavlarına ...
A.Ü.’nün fakülte sayısı artacak
GHA/Atatürk Üniversitesi’nde kurulması planlanan “Mimarlık ve Tasarım ...
Kütüphane vizyonumuz
Türkiye’nin farklı bölgelerinden 5 ayrı ilde yapılan ‘Kütüphane Araştırması’ndan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva