BİZ BU TOPRAĞIN SEVDALISIYIZ
DYP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Eski Milletvekili Saffet Kaya, memleketi Ardahan’da coşkulu bir topululuk tarafından karşılandı. Aralarında Erzurum’da yaşayan Ardahanlıların da yer aldığı yüzlerce konvoyluk bir araçla Ardahan’a ulaşan Kaya, “Biz bu toprağın sevdalısıyız. Ardahan’a hizmeti hayatımızın şerefi olarak kabul ediyoruz” dedi.
ERZURUM’DAKİ ARDAHANLILARDAN DESTEK
Erzurum’dan da onlarca araçlık bir konvoy, Kaya’nın Ardahan ziyaretine eşlik etti. Erzurum’da yaşayan Ardahanlılar, Kaya’nın Doğuanadolu bölgesi ve Ardahan’ın yüzakı isimlerinden birisi olduğunu belirterek, siyasi hareketinde ona kalbi destek verdiklerini açıkladılar.
KAYA’YA BÜYÜK İLGİ
Doğru Yol Partisi (DYP) Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Eski Milletvekili Saffet Kaya, memleketi Ardahan’da büyük bir coşkuyla karşılandı. Seçim çalışmalarına start veren Kaya’yı, memleketi Ardahan’da 5 bin kişiyi aşkın bir vatandaş gurubu karşıladı. Kaya, bundan böyle ülkeyi bir Ardahanlının yönetmesi için elinden gelen çabayı göstereceğini belirterek, kendisinin Türk siyasetinde marka olduğunu söyledi.
KAYA, HİZMET PROJELERİYLE ANILIYOR
Ardahan’dan 3 dönem milletvekilliği yapan Saffet Kaya, geçen dönemki seçimlerde memleketinde büyük bir oy potansiyeli almasına rağmen mensup olduğu parti Doğru Yol Partisi Türkiye barajının altında kalınca, parlamentoya girememişti. Buna rağmen çalışmalarına aralık vermeyen Saffet Kaya, ülkenin geleceği açısından yeni projeler hazırlamaya başladı. Kaya, hazırladığı projeleri memleketi Ardahan’da anlattı.
KAYA’YA YOĞUN DESTEK
Bir yıl aradan sonra Ardahan’a gelen Saffet Kaya, yaklaşık 5 bini aşkın Ardahanlı tarafından şehrin girişinde karşılandı. Aracından iner inmez omuzlara alınan Kaya için daha sonra kurban kesildi. 500 aracın oluşturduğu konvoy eşliğinde şehir merkezine giden Kaya, burada halkını selamladı. Saffet Kaya şehir turunun ardından bürosunda halkına seslendi.
“ARDAHAN 4 YILDA 4 KAT GERİ GİTTİ”
Bir yıllık aradan sonra tekrar memleketi Ardahan’a geldiği ve halkıyla buluştuğu için duyduğu memnuniyeti dile getiren Saffet Kaya, 4 yılda Ardahan’ın 4 kat gerilediğini söyledi. Ardahan’ın kalkınmada en geride kalan bir il konumunda bulunduğunu belirten Kaya, “Ardahan’ın elinden sınır ticareti alındı. Sınır ticareti bu şehrin en büyük kalkınma umuduydu. Bu şehri kalkındırmak, bizim şeref ve namus borcumuzdur. Memleketimizde fakülte var, yurt yok. Bunun gibi birçok eksiğimiz bulunmakta. Bu eksikler birer birer giderilecek. Ardahan hak ettiği yere gelecek.” dedi.
“SİYASETTE MARKA OLDUM”
Bir Başbakan, Cumhurbaşkanı’na böyle bir karşılama töreni yapılmadığını konuşmasında aktaran Saffet Kaya, “Bir Başbakana, Cumhurbaşkanına gösterilmeyen ilgi bana gösterildi. Benim Ardahanlım onurlu, şereflidir. Ardahanımızı yeniden yazma çabası içerisindeyiz. Artık, Saffet Kaya Türkiye siyaseti için marka olmuştur. Bu ülkeyi yönetmek Ardahanlıya nasip olacaktır.” diye konuştu.
“ARDAHAN SİYASETTE KALİTENİN ADI OLACAK”
Ardahan’ın bundan böyle üçüncü sınıf siyasetçi çıkarmayacağını vurgulayan Saffet Kaya, Ardahan’dan milletvekili çıkanların tuvalet açmayı bile başarı olarak değerlendirdiğini açıkladı. Seçilmekle, iktidar olmakla siyasetin yapılmayacağını, siyasetçilerin 24 saatlerini ülkeye harcamaları gerektiğini ifade eden Kaya, siyaseti onurlu, şerefli şekilde yapmayanlara “yazıklar olsun” dedi. Ardahanlının onurunu, şerefini satanların bir gün hesap vereceğini kaydeden Kaya, “2004 seçimlerinde baraja takıldığımız için milletvekili olamadık. Ama ben kendimi mazbata almayan milletvekili statüsüne koyuyorum. Mazbatam olmasa bile, bu ülke için çalışmalarda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.
“ARDAHAN UNUTULACAK BİR İL DEĞİLDİR”
Hükümetin Ardahan’a gereken önemi vermediğini öne süren Saffet Kaya, Ardahan’ı unutanların, Ardahanlılar tarafından unutulacağını belirtti. Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınması, bölgeler arası kalkınmışlık farkının giderilmesi için hükümetin hiçbir çalışma yapmadığını savunan Kaya, hükümetin sadece Avrupa Birliği sevdasında olduğunu, Türkiye’yi unuttuğunu iddia etti. Bu hükümetin halkın kendisine verdiği güveni yerine getiremediğini savunan Kaya, siyasetin işi bilen ehli kişilere teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.
KAYA, AĞAR’A GÖNDERME YAPTI
Konuşmasının son bölümünde Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar’a yönelik eleştiriler yapan Kaya, şu sözlerle konuşmasını noktaladı: “Siyasette Saffet Kaya’dan korkarak önünü kesmek isteyenler var. O kişiler şunu iyi bilmelidir ki, Kaya bir gün Türkiye’yi yönetecek. Elazığ’ın Ağar’ı varsa, Ardahan’ın Kaya’sı var. Benim için particilik esas olmamıştır. Her partiden bana gönül veren insan var. Önümüzdeki günlerde vereceğim kararda, Ardahan’ın menfaatlerini düşüneceğim. Saffet Kaya gibi bu memlekete hizmet eden varsa, o kişilere saygı duyarız. Saffet Kaya Türkiye’yi, onurluca, şereflice yönetecek.”.
Ardahan halkı, Saffet Kaya’yı Türk siyasetinin zirvelerinde görmek istiyor. Saffet Kaya’yı ülkenin geleceği açısından önemli bir şahsiyet olarak gören Ardahanlılar, Saffet Kaya’nın hangi partiden siyaset yaparsa yapsın, oylarını Kaya’ya vereceklerini ifade ettiler.
Kaya umut saçtı
Ardahan Doğuanadolu bölgesi illeri içinde sosyal ve ekonomik performansı en düşük illerin başında geliyor. Ardahan DPT 2003 yılı verilerine göre İllerin Sosyo ekonomik Gelişmişlik sıralamasında 81 il içinde 74’üncü sırada bulunuyor. Şehirleşme ve Gayri safi Yurt içi hasıla içindeki pay oranı bakımından Türkiye’nin 80’inci ili durumundaki Ardahan’da hane halkı büyüklüğü 6’ya yaklaşıyor. İl’de işsizlik yoğun olarak yaşanıyor. Ardahan halkı ekonomik sorunlardan bıkkın. Vatandaş Saffet Kaya’yı, sorunlarını ülke gündemine taşıyacak ve çözüm üretecek siyasi kabiliyet ve ehliyette görüyor.
Ardahan halkı, Saffet Kaya’yı siyasetin zirvelerinde görmek istiyor. Saffet Kaya’yı ülkenin geleceği açısından bir numara olarak gören Ardahanlılar, Saffet Kaya’nın hangi partiden siyaset yaparsa yapsın, oylarını Kaya’ya vereceklerini ifade ettiler.
Bir yıl aradan sonra memleketi Ardahan’a giden Doğru Yol Partisi Eski Genel Başkanı ve Ardahan Eski Milletvekili Saffet Kaya, Ardahanlılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanmıştı. Gelişi dolayısıyla kurban kesilen Kaya’yı, Ardahanlılar DYP Genel Başkanlığı koltuğunda, daha sonra da Başbakan olarak görmek istiyorlar. Saffet Kaya’yı çok sevdiklerini ve yaptığı işleri başarılı bulduklarını belirten Ardahan halkı, Kaya’nın her vatandaşının ayağına kadar gittiğini, vatandaşlarına maddi ve manevi yardımcı olduğunu söylediler.
ARDAHANLILARDAN KAYA’YA BÜYÜK TEVECCÜH
Saffet Kaya’nın hangi partiden olursa olsun yanında olacaklarını ve onu meclise göndermek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurgulayan Ardahanlılar, “Saffet Kaya için canımızla, malımızla çalışmaya hazırız. Canı gönülden Kaya’yı istiyoruz. Ardahan’a su, yol, okul yapıldıysa, bunların mimarı Saffet Kaya’dır. Saffet Kaya şu an milletvekilliği olmadığı için Ardahan çalışma görmüyor. Saffet Kaya mecliste iken, Ardahan’ı çok iyi temsil ediyordu.” dediler.
“KAYA ARDAHAN’IN GURURUDUR”
Ardahan’da yoksulluk içerisinde yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar, “Bu iktidar döneminde meclise gittiğimizde her zaman kovulduk. Saffet Kaya mecliste iken, her zaman bizimle ilgileniyordu. Seçim olsun olmasın Kaya hep yanımızdadır. Kaya, Ardahan’ın en büyük gururudur. Saffet Kaya olmazsa oy kullanmayacağız. Hastanede yattığımızda bizimle Saffet Kaya ilgilendi. O, fakir fukara babasıdır. DYP’nin başında da Saffet Kaya’yı görmek istiyoruz.” diye konuştular.
“SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMÜYOR”
Ardahan’da yoğun bir işsizlik çektiklerini aktaran vatandaşlar, “Gençlerimiz kış aylarında dışarıya göç etmek zorunda kalıyorlar. Kışın kazandıkları parayı da Ardahan’da harcıyorlar. Ardahan’a sanayi, iş alanları açılmasını istiyoruz. Ardahanlı artık açlıktan ölmemeli. Bunun tek ilacı da Saffet Kaya’dır.” ifadelerini kullandı.
KAYA: ARDAHAN’I KALKINDIRMADA KARARLIYIZ
Saffet Kaya’nın Ardahan incelemelerini takip eden Erzurum Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandıran Kaya, doğunun kalkınması için samimiyet gerektiğini, hizmetin de bir sevda işi olduğunu kaydederek:” Ardahan sosyo ekonomik bakımdan hak etiği konumda değil. Biz Ardahan’ı kalkındırma yolunda kararlıyız” dedi.
Doğu Anadolu Bölgesini kalkındırmak için çok sayıda projesi olduğunu aktaran Kaya, “Burada gördüğüm ilgiyi Türkiye’nin dört bir tarafında görüyorum. Halk beni siyasette ve siyasetin doruğunda görmek istiyor ise, bunun mücadelesini veririz. Günümüz hükümetinin yaptığı gibi, kalkınmada kalkınan illere öncelik tanımayız. İlk olarak doğu bölgesinin kalkınması için elimizden gelen çabayı gösteririz. Siz yatırım yapmazsanız, yatırımcı bu illere yatırım yapar mı? Yanlış bir mantıkla hareket ediyorlar. Doğu’nun tek umudu benim. Bir gün buralar parmakla gösterilecek il olacak.” dedi.