ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çavuş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Çavuş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Kutlu: 'Kaybımızı telafi edeceğiz'
Kutlu: 'Kaybımızı telafi edeceğiz'
Erzurumspor 2’incilik fırsatını kaçırdı
Erzurumspor 2’incilik fırsatını kaçırdı
Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 2 - Karagümrük: 0
Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 2 - Karagümrük: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 4 - Bandırmaspor: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 4 - Bandırmaspor: 0
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
21 Eylül 2022 Çarşamba - 15:25

Atatürk Üniversitesinde tıp alanında farkındalık

Tüm dünya kadınlarının ve toplumun dikkatini çekmek için 2019’da ilan edilen 20 Eylül Dünya Jinekolojik Kanserler Farkındalık Günü münasebetiyle Atatürk Üniversitesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Üniversitesinde tıp alanında farkındalık

Tüm dünya kadınlarının ve toplumun dikkatini çekmek için 2019’da ilan edilen 20 Eylül Dünya Jinekolojik Kanserler Farkındalık Günü münasebetiyle Atatürk Üniversitesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünün öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde üniversite kampüsü, farkındalık gününün simgesi olan mor renkle donatıldı. Üniversitenin girişinden itibaren ağaçlar mor renkli fiyonklarla süslenirken, günün anlam ve önemini belirten pankartlar asıldı. Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde ise öğretim üyeleri tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi.
Kadın kanserlerine dikkat çekmek ve bilinirliliğini artırmak amacıyla 20 Eylül’ün Dünya Jinekolojik Kanserler Farkındalık Günü ilan edildiğini belirten Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, amacın jinekolojik kadın kanserlerini önlemeyi ve erken teşhisle vurgu yapmak olduğunu kaydetti. Türkiye'de ortalama 25 bin kadının kadın kanseriyle savaştığını aktaran Kumtepe, kadınların sağlıklı yaşam sürelerini uzatmayı, yaşam kalitelerini artırmayı ve bilinç düzeyini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.
Prof. Dr. Kumtepe: “Kanserde erken teşhis, tedavi başarısını da artıyor. O nedenle yılda bir kez kendi sağlığınız için zaman ayırın. Çünkü yılda bir kez jinekolojik muayeneye gitmek, hayatınızda çok şeyi değiştirebilir. Kadınlara demek istiyoruz ki, sağlığınıza sahip çıkın, kendinizi ihmal etmeyin. Jinekolojik kanserler hakkında toplumda yeterli farkındalık yok. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle hem kadınları hem de toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Etkinliklerimizin toplum üzerinde farkındalık oluşturmasını diliyor, bizlere her konuda destek olan, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Hastanede düzenlenen farkındalık etkinliği, katılımcıların günün anlam ve önemine yönelik iyi niyet ve temennilerini paylaşmalarıyla sona erdi.

 
Aydın: ‘2023’teTürkiye gücüne güç katacak’
 
Oltulu analardan üretim seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye Türkiye’den büyüktür’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İngilizce kaleme ...
Azerbaycan’dan BM’ye mektup
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un, Ermenistan'ın ...
'Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi' açıldı
Sancaktepe’de açılış gerçekleştirilen 'Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi'nde ...
 
DMD hastaları için umut verici çalışma
Kalıtsal bir kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi (Duchenne Muscular ...
Alcan: ‘Mobbing İnsan hakkı ihlali ve adli bir suçtur’
Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum İl Temsilciliği Başkanı Jale Hülya ...
ETÜ'lü öğrenciler TEKNOFEST 2022'de yer aldı
Bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz'de düzenlenen, ...
 
Atatürk Üniversitesi TEKNOFEST’te
Atatürk Üniversitesinin de paydaş olarak yer aldığı TEKNOFEST, kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Altun: 'Kararı Türkiye verecektir'
Altun, Suriye’de YPG’ye karşı ne zaman askeri operasyon düzenleneceğine ...
Kuzeydoğu Anadolu İnternet erişim oranları açıklandı
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illerinin yar aldığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Riyakarlık (2) Ruhlar pazarı ve sahtekarlık
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva