ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trafik magandalarına 41.3 bin TL ceza
Trafik magandalarına 41.3 bin TL ceza
Erzurum Tarım Konseyi toplandı
Erzurum Tarım Konseyi toplandı
Karskapı’da trafik kazası; 4 yaralı
Karskapı’da trafik kazası; 4 yaralı
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
HABERLER>GUNCEL
17 Eylül 2009 Perşembe - 04:20

“Açılım tepkisi”

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki gaziler, 'Gaziler Günü' kutlamalarına katılmayarak TBMM önünden PKK terör örgütüne karşı ilk şehidin verildiği Siirt Eruh ilçesine kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirecek.

“Açılım tepkisi”

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki gaziler, 'Gaziler Günü' kutlamalarına katılmayarak TBMM önünden PKK terör örgütüne karşı ilk şehidin verildiği Siirt Eruh ilçesine kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirecek.
ERUH’A YÜRÜYECEKLER
Gaziler adına basın toplantısında konuşan Ümit Kaplan, düzenledikleri yürüyüşün hiçbir siyasi parti veya derneğe bağlı olmadığını söyledi. En az 40 gazinin yürüyüşe katılacağını söyleyen Kaplan, "Bizler bayrağımız, vatanımız ve bütün değerlerimiz için Türk milletinin varlığı ve geleceği için, hain terör örgütü PKK'ya karşı verdiğimiz mücadelede, kolunu bacağını kaybeden, şehitlerimizin silah arkadaşları gazileriz. Bu günlerde devlet büyüklerimizin ortaya attığı 'Kürt' açılımı safsatası vermiş olduğumuz kutsal mücadelemize tamamen zıt, ihanetle eş değerdedir. Hükümetin bölücü temsilcileri ile yaptığı görüşmeler, milletimizin gözü önünde gerçekleşmektedir. Hükümet bir taraftan söylem ve uygulamaları ile bölücülere cesaret verirken, öte yandan Mehmetçiklerimiz, bölücülerle amansız bir mücadelesini sürdürüyor. Yapılan yanlışlar şehitlerimizin kemiklerini sızlatırken, şehit anaları ve yakınlarının acılarını artırıyor" dedi.
DEVLET BÜYÜKLERİNE ÇAĞRI
Düzenleyecekleri yürüyüş ile durumun ciddiyetini fark edememiş devlet büyüklerini uyarmayı hedeflediklerini ifade eden Ümit Kaplan, "PKK'yı muhatap alan ve devletin şerefli makamlarını işgal edenlerin ihanetine, asla ve asla seyirci kalmayacağız. Basiretsiz devlet yöneticilerini uyarmak, teröre başladığı yerde 'dur' demek için gaziler ve şehit aileleri olarak, 19 Eylül gaziler gününde, hiçbir resmi kutlamaya katılmayıp, Ankara'dan Meclis önünden hareket ederek 15 Ağustos 1984 de PKK'ya karşı verdiğimiz ilk şehidimiz, Süleyman Aydın'ın şahadete erdiği yer olan Siirt'in Eruh İlçesine gideceğiz" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enerji-Sen iftar verdi
Erzurum'da Memur- Sen üyeleri Enerji Bir- Sen tarafından düzenlenen iftar ...
Polis hayata döndürdü
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) işçi olarak çalışan bir kişi, işten ...
Minibüsçülerden ‘dönüşüm tepkisi’
Erzurum Dolmuşçular ve Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Özengiz, Büyükşehir ...
 
Berna 8 gün sonra bulundu
İHA/Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, sele kapılan 5 kişilik Çakar ailesinden ...
“Ufkumuz açık, hedefimiz büyük”
İHA/Palandöken Kaymakamı Esmer İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde verdiği ...
İlahiyat’a yeni vizyon
CİHAN/İlahiyat fakültesi öğrencileri öğretmen olabilmeleri için şart koşulan ...
 
2 bin aileyi sevindirdiler
Palandöken Belediyesi, Ramazan ayının ilk günüden itibaren başlattığı ...
Oltulular iftarda buluştu
Merkezi Erzurum’da bulunan Oltu ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve ...
Doğu’dan Almanya’ya uçuş kolaylaştı
İHA/Doğu Anadolu Bölgesinden Almanya’ya uçuş noktası sayısı ikiye çıkarıldı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva