Erzurum’a özel ürünler arasında bulunan Hasankale Lavaşı, marka olmayı bekliyor.
Erzurum’un Pasinler ilçesinde 6 yaşından beri lavaşçılık yapan 44 yaşındaki özer Pehlivan, havaların ısınmasıyla birlikte başlayan piknik sezonunun hızına yetişmeye çalışıyor
EN UZUN PİDE REKORU
Son olarak pişirdiği 1 metre 30 santimlik pideyle ilçede ‘en uzun lavaş ekmek’ rekorunu kıran Pehlivan, Hasankale Lavaşı’nın mutlaka markalaştırılması gerektiği görüşünü savunuyor. Hasankale lavaşının hamurunu, her ustanın tutturamayacağını dile getiren Özer Pehlivan, “Hasankale lavaşının kendine has bir özelliği vardır. Birçok pide ustası, bizim lavaşı taklit etmeye çalıştı, ama başaramadı. Hasankale lavaşını sadece Hasankaleli pide ustaları yapabilir” dedi.
MARKA BEKLENTİSİ
Tanesi 75 kuruştan satılan Hasankale lavaşının, özellikle piknikçiler tarafından büyük rağbet gördüğünü ifade eden özer Pehlivan, “Havaların ısınmasıyla birlikte Pasinler’de açılan piknik sezonu, bizim işlerimizin de açılmasına sebep oldu. Geçtiğimiz yıl 1 metre 30 santim uzunluğunda bir pide yapmıştım. Bu yıl yeni rekorumu 1,5 metreyle kırmayı planlıyorum” diyerek, Hasankale lavaşının reklamını yapmak için her yola başvurabileceğini sözlerine ekledi.
PTSO’YA ÇAĞRI
Marka başvurusu için yetkililere çağrı yapan Pehlivan, “Kadayıf dolması, Cağ Kebabı, Oltu Taşı, Erzurum Su Böreği, Civil Peynir, Küflü Peynir, Oltu Taşı, Karnavas Dut Pekmezi gibi marka ürünlerimiz arasına Hasankale lavaşı da girmeli. Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası marka başvurusunda bulunmalı” dedi.