ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Mart 2010 Cuma - 01:45

Hak yerini buldu

Erzurum’a Palandöken Baraj Gölü'nden getirilen ve yaklaşık 360 bin kişinin içtiği suda ‘fenol’ olduğunu açıkladığı için ‘maaş kesim’ cezası verilen, hakkında 15 bin lira tazminat davası açılan Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu, yargıda aklandı.

Hak yerini buldu

Erzurum’a Palandöken Baraj Gölü'nden getirilen ve yaklaşık 360 bin kişinin içtiği suda ‘fenol’ olduğunu açıkladığı için ‘maaş kesim’ cezası verilen, hakkında 15 bin lira tazminat davası açılan Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu, yargıda aklandı.
//HALKIN HAKKINI SAVUNMUŞTU
Mahkeme kararında yaptığı çalışmayı kamuoyu ile paylaşan Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu haklı bulunarak, “Yüz binlerce insanın su içtiği baraj gölüne hayvan pisliklerinin akması ve kanalizasyon karışması kabul edilebilir bir durum değildir. Duyarlı bir bilim adamının yapmış olduğu araştırma ve gözlemin sonucunu kamuoyu ile paylaşmak, bu şekilde insanların sağlıklı yaşamasına katkıda bulunmak olarak algılamak gerekir” denildi.
//REKTÖRLÜK MAAŞ KESİNTİSİ CEZASI VERDİ
Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği, Çevre Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu, 19 ve 21 Aralık 2008 günlerinde 8 yüksek lisans öğrencisiyle ‘su kimyası’ dersi için Palandöken Barajı'ndan gelen suyun arıtıldığı yerden örnekler aldı. Türk içme suyu standartlarına göre 0.002 miligram/litre olması gereken fenolün, kentin içme suyunda 0.166 miligram/litre olduğunu gören Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu, normalin 83 katı zehirli ‘fenol’ maddesi saptadıklarını kamuoyuna açıkladı.
//SUDA KİRLİLİK GERÇEĞİNİ GÜNDEME TAŞIMIŞTI
Arıtma tesisindeki her iki noktadan aldıkları numuneleri beşer kez analiz ettiklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu, “Eğer sorun giderilmez ve su bu şekilde tüketilirse, 2- 3 yıl sonra kanser vakalarında artış olabilir. Öncelikle bu suyun klorla değil ozon ile dezenfekte yapılması lazım” dedi.
//BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇTI
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Erzurum Su, Kanalizasyon İşletmesi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, bir taraftan arıtma tesisine ozonlama ünitesi kurmak için ihale açarken, diğer taraftan Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu hakkında 30 Ocak 2009 günü Erzurum 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 bin lira maddi, 10 bin lira manevi tazminat davası açtı. Çok büyük harcamalarla tesisler kurduklarını, içme suyunu sürekli tahlil ettikten sonra abonelere ulaştırıldığını belirten ESKİ, ‘fenol’ ve ‘kanser’ açıklamalarının gerçeğe aykırı, asılsız, halkı tedirgin edici olduğunu ileri sürdü. ‘Suyun birinci sınıf kalitede ve tüm standartlara uygun’ olduğunu ileri süren ESKİ, Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu'nun açıklamasının kurumu maddi ve manevi zarara uğrattığını iddia etti.
Aynı bölümden Prof. Dr. Yaşar Nuhoğlu ile yüksek lisans öğrencilerinin tanıklık ettiği Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu, Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 15 Mayıs 2009 tarihli 6 numaları kararını mahkemeye delil olarak sundu. Bu arada ESKİ tarafından YÖK ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne şikayet edilen Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu’na geçen yılın Temmuz ayında ‘gerçeğe aykırı rapor veya belge düzenlemek, yetkili olmadığı halde basına resmi konularda bilgi vermek’ suçundan maaş kesim cezası verilerek uygulandı.
//DUYARLI BİLİM ADAMI
ESKİ’nin açtığı tazminat davasını 16 Mart 2010 günü yapılan son duruşmada reddeden Erzurum 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Hüseyin Kovan, kararında ilginç saptamalar yaptı.
Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu’nun sınırlı sayıda olsa da yapmış olduğu analizlerin içme suyu ile ilgili şikayetlerin nedenini araştırmaya yönelik olduğunu belirtilen kararda, İl Hıfzıssıhha Kurulu raporuna göre çevredeki köylerin kanalizasyon ve hayvan atıklarının baraja aktığının sabit olduğuna dikkati çekildi.
//TAZMİNAT TALEBİ REDDEDİLDİ
Hüseyin Kovan, tazminat talebine ret kararında şöyle dedi: “Yüz binlerce insanın su içtiği bir baraj gölüne hayvan pisliklerinin akması ve kanalizasyonun karışıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Duyarlı bir bilim adamının yapmış olduğu araştırma ve gözlemin sonucunu kamuoyu ile paylaşmak, bu şekilde insanların sağlıklı yaşamına katkıda bulunmak olarak algılamak gerekir. Nitekim davalının beyanına göre, bu olaylardan sonra belediye tarafından arıtma tesisine ozon sistemi kurulduğu anlaşılmıştır. Suların kirli olması ve olması gereken değerlerin çok üzerinde sağlığa zararlı maddelerin bulunması nedeniyle su satışlarında bir düşme meydana gelmiş olsa bile bundan davalının sorumlu tutulması hiçbir hukuk mantığı ile bağdaşmaz. Zira davalı, duyarlı bir bilim adamının yapması gereken tutum ve davranışları sergilemiştir.”
Mahkeme, ESKİ’nin açtığı tazminat davasını reddederken ayrıca 2 bin TL vekalet ücreti ödemesini karar altına aldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
derya 6 Şubat 2011 Pazar 22:09

hocam dersinizde bu konuyu anlatmıştınız durumdan bahsetmiştiniz.gercekten hak yerini bulmuş cok sevindim.

Yorumu oyla      7      4  
Prof. Dr. Yaşar Nuhoğlu 1 Şubat 2011 Salı 01:41

Gerçekten hak yerini buldu ama Erzurum halkına dayatılmaya devam eden o kirli su için kim önleyici faaliyet yaptı. Özellikle eğitimli kesim ve (!)vekillerden Bekliyoruz.

Yorumu oyla      7      4  
nur 31 Ocak 2011 Pazartesi 17:44

hocam sizin ögreciniz oldugum için guru duyorumm..

Yorumu oyla      7      4  
Fırat DEMİRLİ 31 Ocak 2011 Pazartesi 13:19

Hocam sizi yürekten tebrik ediyorum.Hiç Birşey yapamazlar.Bu ülkede doğruları söylemek suçsa hepimizi yargılasınlar.

Yorumu oyla      8      4  
SOSYAL ADALET 31 Ocak 2011 Pazartesi 12:51

Hiç bir sivil toplum örgütünün yapamadığını eğer siz yapabiliyorsanız sağlam bir yürakliliğe sahip olduğunuzu söylemek isterim.Erzurum gibi sadece dilde konuşupda sandık başında iki yüzlülük yapılan bir toplumda yaşıyorsak eğer sizin gibi yürekli insanlara çok ihtiyacımız var.YÜREĞİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK...

Yorumu oyla      7      4  
tns4653 31 Ocak 2011 Pazartesi 12:47

hocam siz bitanesiniz.hak yerini bulmuş çok sevindim sizin adınıza

Yorumu oyla      7      4  
esma 31 Ocak 2011 Pazartesi 12:17

degerli hocam Allah sizi her daim muvaffak etsin

Yorumu oyla      7      4  
şikayetçi 9 Nisan 2010 Cuma 17:24

bize herşey müstehak.sularımıza hertürlü pislik bulaştı.hiçkimsenin gıkı çıkmıyor.üstelik başkan bey dalga geçer gibi su fabrikası kurdu.reklamlarını bilboardlara astı.benim iki çocuğum da sulardaki mikroptan dolayı rota hastalığına yakalandı.halk çeşmelerden su almasın diye çeşme suları kapatıldı.şabakhane çeşmesinin sadece iki musluğu akıyor.yakında onu da kapatırlar kendi suları satılsın diye.hakkımı helal etmiyorum.bu dünya geniş.diğer tarafı düşünsünler.bu kadar insanın hakkını yediler.sadece su değil sorun.her şehir gelişirken erzurum gittikçe geriye gidiyor.ne imar var ne düzen ne de temizlik.ana caddelerde bile pislikten geçilmiyor.2011 olimpiyatları da kendilerine yaradı.o yüzden o kadar yırtındılar.ama iyi oldu bize.halka tepeden bakan,halkı sevmeyen birini 1 kez seçtik.2.kez niye seçtik.hoşumuza gidiyor aşağılanmak.herkes aklını başına almalı ve de hakkını aramalı bir an önce....

Yorumu oyla      7      4  
DADAŞ VİCDANI 27 Mart 2010 Cumartesi 19:16

SAYIN DEMİRCİOĞLU CEDDİNE RAHMET: SENİN BU HALK VE HAK MÜCADELENİ GÖRÜNCE; ERZURUMDA HALA DADAŞLARIN VAR OLDUĞUNU ANLADIK. ALLAH TUTUĞUNU ALTIN ETSİN. HA BU SUYA SİZİN RAPORUNUZ VE MAHKEMİNİN KARARINA RAĞMEN HALA TEMİZ DİYEN VARSA, MİDELERİ KANALİZASYON SUYUNU KALDIRIYORSA, ONLARADA AFİYET OLSUN DEMEK DÜŞER.. AMA DADAŞ MİDESİ B SUYU DA BU SU OYUNUNU DA KADIRMAZ. ALLAH DA İZİN VERMEZ..ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.

Yorumu oyla      8      4  
MÖKKEM DADAŞ 27 Mart 2010 Cumartesi 00:43

VATANDAŞ yorumcu yorumunu okudum sen böle erzurum için güzel duygularını yazdınmı biz gurur duyarız yorumunu okudum harika KUTLARIM selam saygılarımı sunarım ALLAHA emanet olun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rant geldi, dürüstlük bozuldu
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim ...
HES kazısı can aldı
CİHAN/Erzurum'un Tortum ilçesinde, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında ...
Yılın doktorunun ilginç hikayesi
CİHAN/Van'ın Saray ilçesi Sırım köyünde yıllar önce yaşı büyük olduğu ...
 
Sözleşmeli personele tayin müjdesi
Kamuda en çok sözleşmeli personel istihdam eden kurumlar arasında olan ...
Çiriş tezgahlarda yerini aldı
GEYLANİ ADIYAMAN (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerden ...
Ertugay'dan HES sorgulaması
SAMET ÖZÜNAL/GHA/MHP Milletvekili Ertugay, Enerji ve Tabii Kaynaklar ...
 
Veterinerlikte marka il olduk
GHA/Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Antalya’dan ...
Orman koruma bilincine destek
PEHLÜL DÜZENLİ-İHA/ 21-26 Mart Orman Haftası, Oltu Orman İşletme Müdürlüğü’nce ...
Musa olayından proje çıkardılar
Erzurum’da Musa Kanğ cinayetiyle birlikte gündeme gelen bilgisayar ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva