ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Mart 2010 Çarşamba - 02:46

“Erzurum’un büyük köy’den farkı yok”

SAMET ÖZÜNAL/GHA/Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, yerel yönetimlerin birinci yılını değerlendirirken, sert eleştiriler yöneltti. Erzurum şehir merkezinin, modern bir kent statüsüne kavuşturulması gerekirken, her geçen yıl biraz daha ilkelleştiğini vurgulayan Daşkaya, “Hiç bilmeyen birini Erzurum’a getirip deseniz ki; ‘burası büyükşehir’ emin olun sizin üstünüze güler. Çünkü Erzurum, bugünkü halile mega bir köyden başka hiçbir şeye benzemiyor.” diye konuştu.

“Erzurum’un büyük köy’den farkı yok”

Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, yerel yönetimlerin birinci yılını değerlendirirken, açtı ağzını, yumdu gözünü. Erzurum şehir merkezinin, modern bir kent statüsüne kavuşturulması gerekirken, her geçen yıl biraz daha ilkelleştiğini vurgulayan Daşkaya, “Hiç bilmeyen birini Erzurum’a getirip deseniz ki; ‘burası büyükşehir’ emin olun sizin üstünüze güler. Çünkü Erzurum, bugünkü halile mega bir köyden başka hiçbir şeye benzemiyor.” diye konuştu.
//ERZURUM BÜYÜKKÖY GÖRÜNÜMÜNDE
Yerel yönetimler hakkında bir değerlendirme yapmak için son bir yıla bakmak yerine, son 5 yıla bakılması gerektiğini kaydeden Kıyas Daşkaya, Erzurum’un 2005 yılındaki görüntüsüyle 2010 yılındaki görüntüsü arasında hiçbir fark olduğunu sanmıyorum. Tam tersine bugün daha çok gerileme var. Yolların bakımsızlığı yüzünden Erzurum’daki araçlarda ön düzen denilen bir şey kalmadı. Her yer kasis dolu, ne kaldırım belli, ne de ana arterler. Temizlik deseniz, kimsenin umurunda değil. Kenar semtleri bir kenara bırakalım, şehir merkezinde bile çöpler saatlerce toplanmıyor.” ifadelerini kullandı. Başkan Daşkaya, belediye başkanlarının, ilk bir yıl için “Erzurum’u ve bölgeyi tanıma” şeklinde bir gerekçenin arkasına da sığınamayacaklarını vurgulayarak, “İnsan tanımadığı bir şehre belediye başkanı olmaz. Bir insan belediye başkanlığına aday olduğu zaman, plan ve projesiyle aday olur, seçilir ya da seçilmez. Dolayısıyla ben bu görüşe katılmıyorum.” dedi. 
// ERZURUM’DA 10 YIL ÖNCE DE AYNI SORUNLARI KONUŞUYORDUK
29 Mart Mahalli Seçimleri’nin üzerinden geçen bir yıllık süreyi, kayıp yıl olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kıyas Daşkaya, yerel yönetimler bağlamında Erzurum’un kayıp hanesinin her geçen gün kabardığını dile getirdi. Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, “Bugün konuştuğumuz belediyecilik sorunlarını, bundan 5 yıl önce de konuşuyorduk, 10 yıl önce de. Dikkate edilirse, yıllar hep geride kalmış, ama değişmeyen tek şey Erzurum olmuş. Bereket, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık kapsamında yürütülen bir takım çalışmalar var da, kısmen de olsa hareketlilikler yaşıyoruz. Üstelik bu canlılıkta da yine belediyelerin bir payı yok. 2007 yılından bu yana 2011’e hazırlık ve yapılaşma deniliyor, ortada ne bir hazırlık, ne de yapılaşmaya dair atılmış adımlar var. Erzurum dün nasıldıysa, bugün de aynı. Böyle bir yerel yönetim anlayışı olmaz. Belediye başkanları, bir yıllık performanslarının vasatın da çok altında olduğunu bilsinler.” şeklinde konuştu.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nevzatozeken 1 Nisan 2010 Perşembe 13:14

evet başkan teşekkurler sıvıl toplum kuruluşlar bu kadar duyarlı olmalı yoremızın şıvesı ıle cok guzel anlatmişsınız nerden okunuyasa okunsun 2011 olımpıyatlarına gıden bı şehrin koskoca bı köy goruntüsune sebep kımse üstune güler elbette okuyan insanlar altını cızıyom insanlar üstunuze güler

Yorumu oyla      6      4  
hülyam 1 Nisan 2010 Perşembe 10:52

erzurum dogunun parisi bence ama belediyeler uyuor iş yapmıyolar verilen oylara yazık nerde bu büyükşehir bld

Yorumu oyla      6      4  
feride 31 Mart 2010 Çarşamba 23:54

için yazıyorum. Yazıda gülerler değil güler ifadesi kullanılmış.Ne de olsa hemşerimin ne demek istediğini bildiğin için -ler ekini sen ilave yaptın sanırım.Herkes yazı ve konuşma dilini senin gibi ayırmayabilir.Bu gazete halkın anlıyacağı haberleri veriyor,vatandaş da yorumunu yazıyor.İçten ve samimi...Konuşmacının yani beyanat verenin sözünü değiştirsinler mi, düzelterek mi yazmalıydılar? Bunu pek anlamadım.Neden yapsınlar ki... O zaman ben oturup başkanın yerine yazı yazmış gibi olmazmıyım,ne dersin?Bu kadar kusur kadı kızında da olur sayın yorumcu.Hepimizin elbetteki dileği daha iyi ve güzele gitmek.Tarafsızca yazı yazdığı sürece zaten izlenecektir.Biraz dilbilgisi hatasını inanıyorum ki herkes hoşgörür.Yeterki düşüncelerini ÖZGÜRCE söylesinler.Böyle yürekli kişilere bu memleketin ihtiyacı var.

Yorumu oyla      6      4  
esdat 31 Mart 2010 Çarşamba 18:39

Merhaba...sayın başkan çok güzel bir noktaya temas etmiş saolsun. ben bir erzurumlu olarak bu manzara karşısında rahatsız oluyorum ve ölede kalıyorum yazık yaa lütfen koltuk sevdanızdan vazgeçip çalışın biraz...

Yorumu oyla      6      4  
yorumcu 31 Mart 2010 Çarşamba 12:53

haber güzel ama "üstünüze gülerler" ifadesi anlam bozukluğu oluşturan bir ifade haberi yazarken halk dilini kullanmayalım, çünkü bu siteler sadece Erzurum'da değil ulusal boyutta takip ediliyor.

Yorumu oyla      6      4  
Çaykolik 31 Mart 2010 Çarşamba 12:09

Ağzına sağlık sayın başkan doğruyu söylediğin için.. En kısa zamanda sana da ceza verebilirler,hazırlıklı ol derim.Siz 10 sene den bahsediyorsunuz ben liseyi bitirdiğim seneleri...Değişti mi hayır.Sayın başkan kar bile küstü eski karlar artık yağmıyor.Bunun herkes farkında.Yenilik kalitesiz ,çarpık yapılaşma mı?Nerede tarih kokan korunmuş bir yapı var? Havası,suyu ile övünürdük onlarında durumu ortada.Su zehirli hava kirli.Bir gün bunlarıda farkedecekler ama işişten geçmiş olacak.Erzurumun iyi yönde gelişmesi için emek verenlerden Allah bin defa razı olsun,sizden de tabiii.

Yorumu oyla      6      4  
haktan 31 Mart 2010 Çarşamba 12:07

yine söylüyorum biz vatandaş gözüyle bir şeyleri eksik gördüğümüz halde eksikleri görüp sorunları giderecek olanlar niçin görmüyor.. örnek redewko(erzurum avm) iş merkezinin önü daha yeni yapıldı ,eski su tahsilat şubesinin önünden erz. avm.nin önü yağmur suları göle çeviriyor yayalar geçemiyor ve araç trafiğide bozuluyor, şimdi b.şehir belediyesi buranın farkında olsa da sıcaklar düşsün yapacağız desede niçin zamanında düzenli yapılmıyor 2. kez niçin masraf yapılıyor devletin parasını niçin bu şekilde çarçur ediyorsunuz, ondan sonrada haktan hukuktan bahsediyorsunuz sayın büyük şehir bel.başkanı...

Yorumu oyla      6      4  
SELAM 31 Mart 2010 Çarşamba 10:47

işin garip tarafı hala desdek buluyorlar milletin gözünü hizmet degil beyinleri uyuşturulmuş bi şekilde partizanlık bürümüş mevlam erzuruma kolaylık versin

Yorumu oyla      6      4  
misafir 31 Mart 2010 Çarşamba 10:36

teşekkürler başkan şehirin hali ortada temizlik ulaşım bakkal fırın pastane ve buna benzer herşey ortada nerede belediyeler nerede büyükşehir verdiğim oya acıyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hasani Basri Mahallesi yenileniyor
AHMET AKBUĞA/İHA/ Yakutiye Belediyesi, yıkım çalışmalarını sürdürdüğü ...
Kene mücadelesinde başarı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yeniden gündeme ...
Görme engellilerde mülakat heyecanı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’daki görme engelli vatandaşlar, Beyaz Baston ...
 
Yakutiye’den çevrecilik dersi
DİLEK BAYRAK/Yakutiye Belediyesi, Şükrüpaşa semtinde yol genişletme çalışması ...
“Bursa’da Erzurum ağırlığı”
SÜLEYMAN AYDIN (İHA) Türkiye'nin en fazla göç alan 4 ilinde uygulanan ...
Sütpınar, Sağlık Evi’ne kavuştu
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman ilçesine bağlı Sütpınar köyünde 8 yıllık ...
 
Sağlık kampüsünde son süreç
İHA/ Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un 30 yıldır beklediği hizmetlerin ...
Akdağ'dan kene uyarısı
AYHAN TÜRKEZ - AHMET AKBUĞA (İHA) - Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, ...
Akdağ çağrı merkezini açtı
AHMET AKBUĞA/İHA/Hastane Randevu Sistemi (HRS)'nin 2011 yılının başından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva