ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Mart 2010 Çarşamba - 02:49

Ertek başka, vatandaş başka söylüyor..

Erzurum’da ozonlama yapıldığının belirtilmesine rağmen musluklardan hala sarı renkli sular akarken, vatandaşlar temiz su için çeşme başlarında kuyruk oluştururken, ESKİ Genel Müdürü Ertek, içme suyunun temiz olduğunu belirterek, suyun şişe suyundan farklı olmadığını öne sürdü.

Ertek başka, vatandaş başka söylüyor..

 Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, “Musluk suyundan halen daha endişe duyanlar, numune alıp getirsinler, istedikleri laboratuarlarda birlikte analiz ettirelim.” dedi.
//ERTEK’E GÖRE SUDA SORUN YOK
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ)’nin Genel Müdürü Remzi Ertek, içme suyunun renk ve kokusuyla ilgili olarak yaşanan sorunun, tam kapasite hizmet vermeye başlayan Ozonlama Sistemi ile ortadan kaldırıldığını söyledi. Sistemin işleyişi ve suyun üzerindeki etkileriyle ilgili olarak bilgiler veren Genel Müdür Ertek, Ozonlama Sistemi’nin, şu an dünyada kullanılan en ileri arıtma teknolojisi olduğunu vurgulayarak, söz konusu teknik sayesinde suda mikrobik en ufak bir madde bile bırakılmadığını kaydetti. Ozonlama Sistemi’nin en büyük avantajının, herhangi bir kimyasal katkı eklemeden suyu temizlemesi olduğunu anlatan Ertek, sistemin çalışma şeklini de anlattı. Ertek, “Sistem, havadaki oksijeni alarak, bilinen en etkili mikrop öldürücü ve koku giderici olan ozona dönüştürüyor. Tesis içerisindeki havuzların tabanlarında bulunan difüzörler sayesinde, ozon, 12 ile 13 dakika boyunca suya enjekte ediliyor. Bu süre zarfında suda mikrobik anlamda akla gelebilecek ne varsa, hepsi temizleniyor. Sudaki ozon ise, 20 dakika içerisinde yeniden oksijene dönüşüyor. Yani suda en küçük bir atık ya da artık bile bırakmıyor.” diye konuştu.
//OZONLAMA SİSTEMİ
Ozonlama Sistemi’nin, klordan 3 bin 160 kat daha etkili olduğunu; sudaki spor, bakteri, kist ve diğer tüm mikrobik maddeleri anında yok ettiğini dile getiren Remzi Ertek, sistemin, sadece bakteriler üzerinde değil, sudaki ağır metaller üzerinde de etkili olduğunu ifade etti. Ertek, “Suda renk ve kokuyla ilgili bir sorun olduğunu hepimiz biliyorduk ve bunun sebebi de, manganın klorla olan birleşimiydi. Ozonlama Sistemi sayesinde sudaki ağır metaller, oksitlenerek filtrelerde tutuluyor. Dolayısıyla artık klorla birleşen manganın suda renk değişimine neden olmasına izin verilmiyor.” şeklinde konuştu. Sistemin devreye girdiği günden bu zamana kadar suda renk ve koku adına en küçük bir sorun görülmediğini anlatan Ertek, “Suda buna rağmen görülebilecek renk bozuklukları, kesinlikle şebeke kaynaklı değil. Eğer musluğundan akan suyun rengi ve kokusuyla ilgili olarak herhangi bir problemi olanlar varsa, numune alıp bize getirsinler, en ileri düzeydeki laboratuarlarda birlikte analiz ettirelim.” dedi. 
//SUYUN SERTLİK DERECESİ
Erzurum’un, daha önce kuyulardan tükettiği suyun sertlik oranı ile bugün tüketilen suyun sertlik oranı arasında dağlar kadar fark bulunduğunu vurgulayan Remzi Ertek, “Kuyu sularının sertlik değeri 22 iken bugün kullandığımız suyun sertlik değeri, en fazla 4’le ifade ediliyor. Önceki sular, şebekeler de dahil olmak üzere kireçlenme ve paslanmalara neden olurken, bugün kullandığımız suyun tam tersine çözücülük özelliği var. Bu nedenle muslukları ilk açışta belki renk itibariyle suda bir değişiklik göze çarpabilir, ancak birkaç saniye içerisinde suyun renginin düzeleceği görülecektir. Bunun nedeni de, baraj suyunun, boru cidarlarını kaplayan kireç ve kumları çözmesidir.” şeklinde konuştu.
Ev hanımlarına da müjde veren ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, “İddia ediyoruz, artık ev hanımlarımızın çamaşır makineleri için kireç sökücü bir takım katkılar kullanmalarına gerek kalmadı. Çünkü şu anda tükettiğimiz su, çözücülük özelliğiyle kireç sökücülerin işini, hem de fazlasıyla görüyor.” ifadelerini kullandı.  
//ERZURUM’DAN NUMUNE GÖNDERDİ
ESKİ Genel Müdürlüğü görevine, DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nden geldiğini hatırlatan Remzi Ertek, sular konusunda yüksek lisans yapmış bir mühendis arkadaşından bir konuda yardım istediğine işaret ederek, “Eskişehir DSİ’de görev yapan bu arkadaşımıza, Erzurum’daki içme suyumuzdan numune gönderdik. Kendisi bizzat analiz etti ve sonuçlarını bize bildirdi. Mühendis arkadaşımız, numune olarak gönderdiğimiz suyu çeşitli testlere tabi tutmuş. Suyumuzu, 5 gün süreyle 37 santigrat derecede bekletmiş. Bu sıcaklık, bakterilerin üremesi için çok uygun bir ortamdır. Farklı sularda, 5 gün sonra suda yosun ve bir takım bakterilerin oluştuğu gözlenirken, bizim suyumuzun 5 gün boyunca en ufak bir değişikliğe uğramadığını gözlemlemiş. Bu arkadaşımız, bize gönderdiği raporda, suyumuzun, piyasada ambalajlanarak satılan sularla hemen hemen eşit özelliklere sahip olduğunu vurguluyor.” şeklinde konuştu.
İçme suyu konusunda halen daha tereddüt içerisinde olan vatandaşlara da seslenen Ertek, “Evinde kullandığı suyla ilgili olarak problemi bulunan kim varsa, numune alıp hemen bize getirsin. En üst düzey ve akreditasyona sahip dilediği laboratuarda birlikte test ettirelim. Görülecek ki, suyumuzda sağlık ve kalite açısından herhangi bir problem yoktur. Bu nedenle halkımız, içme suyumuzu büyük bir gönül rahatlığıyla tüketebilir.” diye konuştu.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurum 25 31 Mart 2010 Çarşamba 22:53

sayın ertek, evindeki musluktan akan suyun rengine bir bakarmısın, ha tabi şunu da unutmamak lazım sen eski genel müdürüsün oturduğun ev lojman ise belki özel arıtma cihazlarınız olabilir onun için senin açından pek önemli değil.sen kendi evinde ve iş yerinde musluktan mı su içiyorsun yoksa damacana veya pet sulardan mı su içiyorsun.bu konularda halkı aydınlatın, daha düne kadar sularda problem yok diyordunuz, sonra hiç bir problem yokmuş gibi ozonlama ünitesi getirdiniz ve de sanki erzurumlulara kaf dağından kar bağışlamış gibi reklam yapıyorsunuz, yazık bunun hesabını çok zor verirsiniz.Sayın genel müdür ve önceki genel müdür ve tabi ki büyükşehir belediye başkanı.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Erzurum’un büyük köy’den farkı yok”
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, ...
Hasani Basri Mahallesi yenileniyor
AHMET AKBUĞA/İHA/ Yakutiye Belediyesi, yıkım çalışmalarını sürdürdüğü ...
Kene mücadelesinde başarı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yeniden gündeme ...
 
Görme engellilerde mülakat heyecanı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’daki görme engelli vatandaşlar, Beyaz Baston ...
Yakutiye’den çevrecilik dersi
DİLEK BAYRAK/Yakutiye Belediyesi, Şükrüpaşa semtinde yol genişletme çalışması ...
“Bursa’da Erzurum ağırlığı”
SÜLEYMAN AYDIN (İHA) Türkiye'nin en fazla göç alan 4 ilinde uygulanan ...
 
Sütpınar, Sağlık Evi’ne kavuştu
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman ilçesine bağlı Sütpınar köyünde 8 yıllık ...
Sağlık kampüsünde son süreç
İHA/ Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un 30 yıldır beklediği hizmetlerin ...
Akdağ'dan kene uyarısı
AYHAN TÜRKEZ - AHMET AKBUĞA (İHA) - Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva